Один з ефективних важелів впливу, який використовує керівництво регіону для стабілізації цінової ситуації на продукти, – проведення ярмарків.
За інформацією Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації з початку року в містах та районах проведено 100 ярмарків, на яких реалізовано понад 349 тонн продукції на суму 3,6 млн. грн.
За рахунок того, що в ярмарках беруть участь безпосередньо товаровиробники та переробні підприємства, ціни на основні продукти харчування – м'ясо, крупи, молоко та овочі нижчі від ринкових на 10-15 %.
Так, минулих вихідних у Запоріжжі на площі біля цирку, де традиційно проходить ярмарок, можна було придбати м'ясо та м’ясні вироби за 30 – 55 грн./кг., молоко коштувало 5,50 – 7 грн./л, яйця – 7,20 – 8,90 грн., олія – 10 – 13 грн., фрукти – 3 – 9 грн./кг.
Також продавці за помірними цінами пропонували борошно, макаронні вироби, овочі, рибу, ковбаси, мед тощо.
Довідково: торік на території регіону проведено 1035 продовольчих ярмарків, на яких реалізовано 3,7 тис. тонн продукції на загальну суму 32,1 млн. грн.
Управління у справах преси та інформації