Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота служб цивільного захисту оцінена високо

22 січня 2013 - 14:06

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів збір керівного складу цивільного захисту регіону, під час якого підбито підсумки роботи за 2012 рік. Захід відбувся за участю директора Департаменту цивільного захисту МНС України Василя Стоєцького.

Відкриваючи засідання, перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко відзначив, що торік управління та підрозділи цивільного захисту працювали в напруженому режимі. На початку 2012 року на території регіону спостерігалися низькі температури, ожеледь та снігопад, влітку рятівники боролися з наслідками  аномальної спеки та протистояли пожежам, з початком курортного сезону особлива увага приділялась контролю за ситуацією на водних об’єктах. Справжнім випробуванням стало й інфекційне зараження тварин та проведення карантинних заходів на території регіону. Крім цього, на початку листопада неподалік від залізничної станції «Запоріжжя-1» з колії зійшли чотири вагони пасажирського поїзда.

- Хочу відзначити, що всі ці ситуації були відпрацьовані на високому рівні. Працівники служб та підрозділів цивільного захисту кожного разу доводили свою дієздатність та ефективність. Це відбулося й під час проведення командно-штабних навчань. У цьому році тільки Запорізькому та Донецькому регіонам виставлена оцінка «добре», до інших територій були серйозні зауваження, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Разом з тим, посадовець додав, що зупинятися на досягнутому не можна, попереду робота над помилками – необхідно врахувати всі зауваження комісії та виправити їх.

Також за інформацією представника обласної виконавчої влади у поточному році на попередження та ліквідацію надзвичайних ситуацій виділено суттєвий ресурс. У резервному фонді обласного бюджету закладено понад 9 млн. грн., які в короткі строки розпорядженням голови ОДА можуть бути направлені на потреби Запорізького краю.

Директор Департаменту цивільного захисту МНС України Василь Стоєцький також високо оцінив організацію роботи ГТУ МНС України в Запорізькій області, Департаменту з питань цивільного захисту ОДА та інших підрозділів цивільного захисту регіону.

- За підсумками командно-штабних навчань ми побачили, що в області питанню безпеки приділяється серйозна увага. Проводиться системна робота, є розуміння проблемних питань та бажання їх вирішити, - прокоментував В. Стоєцький.

Разом з тим, урядовець порекомендував керівництву облдержадміністрації сконцентруватись на фінансуванні регіональних програм та забезпеченні населення засобами індивідуального захисту.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни