Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про святкування Різдва Христового та Хрещення Господнього

21 січня 2013 - 14:50

За підтримки обласної державної адміністрації, Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації з 06 по 19 січня 2013 року за благословення Високопреосвященного Луки, архієпископа Запорізького і Мелітопольського проведено ряд масових заходів, присвячених Різдву та Хрещенню Господньому.

06 січня для дітей-сиріт, дітей з малозабеспеченних та багатодітних родин в приміщенні обласної філармонії були проведені 2 вистави «Снігова королева». В заходах взяв участь заступник голови облдержадміністрації Гамов А.М.

З нагоди Різдва Владика Лука, на прохання голови облдержадміністрації Пеклушенка О.М., відвідав дитячу обласну лікарню, привітав та роздав різдвяні подарунки хворим дітям.

12 січня 2013 року Запорізька єпархія Української Православної Церкви провела фестиваль мистецтв у палаці спорту «Орбіта». В заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Гамов А.М. та директор Департаменту у справах культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Конарева І.Е.

14 січня у ПК «Дніпроспецсталь» проведено 3 різдвяні вистави, які відвідало майже 4 тис. дітлахів з міста Запоріжжя та області. Кожному було вручено подарунок від Запорізької єпархії Української Православної Церкви.

Підсумком проведення різдвяних заходів Запорізької єпархії Української Православної Церкви стала архієпископська ялинка та родинний концерт, який пройшов у ПК «Дніпроспецсталь» 15 січня 2013 року.

Цикл зимових свят Запорізька єпархія Української Православної Церкви завершила проведенням чину великого освячення води - Хрещення Господнє на території центрального пляжу м. Запоріжжя, яке зібрало тисячі мешканців та гостей міста.

Під час проведення вищевказаних заходів, архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука висловив велику подяку керівництву Запорізької облдержадміністрації, особисто голові області Пеклушенку О.М., керівництву м. Запоріжжя, меценатам і спонсорам за підтримку у проведенні свят, наголосив на значенні свята Різдва Христового та Хрещення Господнього для кожного християнина.

Читайте також