Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці поділилися досвідом патріотичного виховання молоді з одеськими колегами

12 грудня 2012 - 16:12

У Запорізькому обласному центрі патріотичного виховання молоді відбувся міжрегіональний науково-практичний семінар на тему: «Патріотичне виховання в системі освіти». Учасниками заходу стали представники обласної виконавчої влади та місцевого самоврядування, фахівці з питань патріотичного виховання молоді, педагоги, науковці. Почесні гості конференції - представники управління освіти і науки Одеської міської ради та фахівці по роботі з молоддю.

Як пояснила директор Запорізького обласного центру патріотичного виховання молоді Наталія Власова, в Одеській області тільки готуються до прийняття єдиної програми патріотичного виховання молоді. Тож делегація з Одещини прибула до Запоріжжя з метою перейняти багаторічний досвід місцевих фахівців у сфері патріотичного виховання підростаючого покоління.

У рамках семінару учасники обговорили механізми співпраці обласного центру патріотичного виховання молоді з освітніми закладами регіону,  обласною владою. Порушувались питання формування регіональної моделі патріотичного виховання, науково-концептуальних засад виховання громадянина-патріота в системі освіти, факторів впливу на даний процес та ролі шкільних музеїв у вихованні учнівської молоді.

Також  для одеських гостей були проведені екскурсії до зразкового етнографічного музею «Світлиця» на базі НВК №23, музею Бойової Слави 88-ї гвардійської дивізії на базі НВК № 88, музею Бойової Слави 40-го Гвардійського ордена Кутузова Тернопільського авіаційного полку винищувачів на базі НВК № 20. При цих навчальних закладах вже не один рік  працюють клуби патріотичного виховання.

- Ми побачили, що в області створена життєздатна система патріотичного виховання молоді, яка об’єднує команду однодумців – це і представники влади, і науковці, і педагоги. Це логічний та потужний механізм, який напрацьовувався роками. У своїй подальшій роботі ми спиратимемось саме на ваш цінний досвід та, сподіваюсь, досягнемо успішних результатів, - поділилась враженнями керівник інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Одеської міської ради Вікторія Хворостянова.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі