Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькій області додатково виділено 800 тис. грн. на придбання квартир для інвалідів І групи ВВв

12 грудня 2012 - 13:49

Запорізькій області додатково виділено 800 тис. грн. на придбання квартир для інвалідів І групи ВВв

Станом на 12 грудня троє запорізьких інвалідів І групи Великої Вітчизняної війни отримали ключі від квартир, придбаних за рахунок коштів, виділених з Державного бюджету України. Найближчим часом ключі будуть вручені ще чотирьом інвалідам, а до кінця року планується придбати ще п’ять квартир –на їх закупівлю додатково виділено 800 тис. грн.

Про це повідомив заступник начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Сергій Кузнєцов під час засідання робочої групи щодо придбання житла інвалідам І групи Великої Вітчизняної війни, які тривалий термін перебувають у черзі на отримання житла.

- Днями з держбюджету виділено додатково 800 тис. грн., за які буде придбано п’ять квартир для інвалідів І групи ВВВ, які проживають у Запоріжжі, Мелітополі, Токмаку, Бердянську та Гуляйполі. До кінця тижня треба визначитися з квартирами, а на початку наступного тижня – розпочати оформлення документів, щоб гроші пройшли через казначейство в найкоротші строки, - повідомив Сергій Кузнєцов.

За словами посадовця, ключі від нових квартир отримали вже три інваліди війни, а найближчим часом  вручать ще чотирьом інвалідам.

Учасники засідання визначилися з переліком інвалідів, для яких буде придбано ще п’ять квартир та приблизно розрахували вартість кожної з них.

Нагадаємо, 14 червня поточного року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.2012 № 503 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом інвалідів війни»  укладено договір між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та управлінням містобудування та архітектури облдержадміністрації на делегування повноважень щодо здійснення закупівлі квартир інвалідам війни. Відповідно до угоди Міністерство  є головним розпорядником коштів, а управління облдержадміністрації – розпорядником коштів нижчого рівня.

Відповідно до Постанови бюджетні кошти спрямовуються на придбання квартир на вторинному ринку в житлових будинках, введених в експлуатацію, або в об’єктах незавершеного житлового будівництва із строком введення в експлуатацію не пізніше I кварталу року, що настає за звітним.

Квартири надаються, виходячи з норми не більше  21 кв. метра загальної площі житла на одного члена сім’ї (інваліда війни та членів його сім’ї, що разом з ним перебувають у черзі на отримання житла) та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю. У разі надання однокімнатної квартири одинокій особі її загальна площа не може перевищувати 50 кв. метрів. Перевищення встановленої норми загальної площі житла допускається у разі її оплати за рахунок коштів місцевих бюджетів та/або коштів громадян, яким надається житло.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі