Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Кушугумська лікарня – це справжній ковток повітря для жителів Запорізького району»

11 грудня 2012 - 15:40

У Запорізькому районі продовжують будувати Кушугумську поліклініку. З ходом робіт зі зведення цього важливого для району та загалом регіону об’єкту сьогодні ознайомився голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

У виїзній робочій нараді, яку провів очільник області, також взяли участь представники генпідрядника будівництва ВАТ «Фо.Рум» та керівництво районної влади.

Як розповів директор ВАТ «Фо.Рум» Андрій Білий, на даний момент роботи з будівництва виконані на 55%, до кінця року будівельники планують вийти на 70% освоєння обсягів будівництва.

- Сьогодні вже повністю зведена будівля поліклініки. Ми також завершуємо зведення гаражу для карет швидкої допомоги та котельні. Майже повністю прокладені мережі – електрика, вода, каналізація, опалення. Оздоблювальні та внутрішні роботи ми плануємо завершити у наступному році,  - повідомив директор фірми генпідрядника Андрій Білий.

Голова облдержадміністрації оглянув усі три поверхи зведеної будівлі поліклініки. Темпами робіт очільник області залишився задоволеним, а ось щодо їхньої організації у Олександра Пеклушенка з’явилися запитання.

- Нині будівельні роботи виконуються з випередженням. Їхня якість задовільна, однак організація робіт залишає бажати кращого. Я вважаю, що підрядники «підтягнуть» питання організації робіт, а ми «підтягнемо» питання фінансування. До кінця року нам необхідно віднайти для будівництва ще близько 10 млн. грн., що дозволить увійти у наступний рік з достатнім запасом міцності, - зауважив голова облдержадміністрації.

Будівництво нової поліклініки у Кшугумі було розпочато в листопаді 2011 року. Після завершення будівництва на базі цієї лікарні заплановано створення центру первинної медико-санітарної допомоги населенню лівобережної частини Запорізького району.

- Будівництво лікарні у Кушугумі – це не тільки нове будівельне рішення, це справжній ковток свіжого повітря для жителів Запорізького району. Цією лікарнею буде пишатися не лише Запорізький район чи Запорізька область, але й уся Україна. Це лікарня нової якості, лікарня нових форм та нового змісту, - наголосив Олександр Пеклушенко.

У 2012 році на цей об’єкт вже витрачено майже 17 мільйонів бюджетних коштів. Повне завершення робіт з будівництва нової лікарні у Кушугумі заплановано на 2013 рік.

 

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі