Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області готуються до відбору проектів транскордонного співробітництва

7 грудня 2012 - 10:21

В області готуються до відбору проектів транскордонного співробітництва

При обласній державній адміністрації розпочинає роботу комісія з конкурсного відбору проектів (програм) транскордонного співробітництва. Розпорядження про це днями підписав голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Відібрані комісією проекти будуть рекомендовані для включення до Державної програми розвитку транскордонного співробітництва.

Основні завдання, які покладаються на членів комісії, – визначення на підставі конкурсного відбору проектів, що відповідають пріоритетним напрямам розвитку регіону,  надання пропозицій та рекомендацій щодо їх удосконалення. Крім того,  проводитиметься аналіз та узагальнення проблем, що стримують розробку проектів співробітництва, визначення організаційних, юридичних, економічних та інформаційних шляхів їх вирішення. Також на членів комісії покладаються функції налагодження взаємодії між місцевими органами виконавчої влади, організаціями та установами, а також координація їхніх зусиль зі створення умов для розробки проектів співробітництва.

У подальшому комісія делегуватиме своїх представників для участі в обговоренні питань з розвитку транскордонного співробітництва в місцевих органах виконавчої влади, міжнародних семінарах і конференціях.

Організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності комісії здійснюється управлінням зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА.

При цьому до складу комісії включені не тільки фахівці провідних управлінь обласної державної адміністрації, а  й фахівці різних галузей, зокрема, директор ДБУ «Запорізький регіональний центр з інвестицій та розвитку», координатор обласного ресурсного центру ЄС/ПРООН, науковці вищих навчальних закладів Запоріжжя тощо. Крім того, у разі необхідності до роботи комісії будуть залучені незалежні експерти.

Основні принципи, якими мають керуватись у роботі члени новоствореної комісії: законність,  колегіальність, повнота розгляду наданих документів, обґрунтованість прийнятих рішень.

 

 Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі