Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада підтримує розвиток національних творчих спілок

7 грудня 2012 - 09:45

Обласна влада підтримує розвиток  національних творчих спілок

Щороку у виставкових залах  проводиться понад 40 персональних та тематичних виставок національних творчих спілок, які діють в області. Як повідомила начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Ірина Конарева, це  результат співпраці управління з осередками в організації та проведенні міжнародних, всеукраїнських та обласних культурно-мистецьких заходів та акцій.

 Серед спільних культурно-мистецьких заходів – обласний фестиваль «Поетичний травень», у рамках якого відбулося міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій» за участю понад 60-ти українських письменників. Серед найгучніших заходів – ХХ ювілейний регіональний фестиваль-конкурс на вищу театральну нагороду Придніпров’я «Січеславна»,  Всеукраїнський фестиваль гончарного мистецтва «Гончарі на Хортиці», обласна культурно-мистецька акція «Запорізькі обереги» в рамках Покровського ярмарку, виставка декоративно-прикладного мистецтва на території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» під час ІІІ Всеукраїнського фестивалю «Покрова на Хортиці»  тощо.

За словами посадовця, з метою сприяння творчій діяльності, підтримки членів обласних відділень національних творчих спілок України розпорядженням голови облдержадміністрації встановлено дев’ять стипендій.

Крім того, до Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва встановлено дві премії членам Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

- Наступного року ми плануємо продовжити проведення спільно з обласним осередком Національної спілки кобзарів України Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Хортицький кобзар» у рамках підготовки до 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка, а спільно з обласним осередком Національної хореографічної спілки - фестивалю дитячої народної хореографії «Барвиста Хортиця». Також  будемо сприяти участі членів національних товариств у всеукраїнських виставках «Барвиста Україна», «Великий кошик», «Український сувенір» тощо. Все це буде враховано при розробці обласної Програми розвитку культури на 2013-2017 роки, - підсумувала Ірина Конарева.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі