Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Біля Кушугумського кладовища буде зупинка автотранспорту

6 грудня 2012 - 15:28

Біля Кушугумського кладовища буде зупинка автотранспорту

Питанню організації автобусної зупинки біля Кушугумського кладовища було присвячено нараду, яку провів заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук. Йдеться про Запорізьке міське кладовище, яке розташоване вздовж траси М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта.

Як повідомив посадовець, до облдержадміністрації надійшло ряд звернень від Запорізької міської організації ветеранів, КП «Запорізька ритуальна служба» та жителів обласного центру з проханням організувати зупинку біля кладовища на перетині автодороги державного значення М-18 (км  303+642) та місцевого значення С 080711 Кушугум.

- Ми не можемо залишити ці звернення без уваги, маємо зробити все, щоб люди з комфортом могли доїхати до кладовища та повернутися назад. У цьому контексті минулого місяця було проведено комісійне обстеження цієї ділянки дороги. Сьогодні необхідно розглянути варіанти організації зупинки та визначитись зі строками, - повідомив Петро Гончарук.

Про результати обстеження учасників заходу поінформував перший заступник начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Роман Пісарєв. За його словами, члени комісії розглянули ряд варіантів встановлення зупиночного комплексу. Однак ситуація ускладнюється тим, що найближчим часом планується проведення реконструкції цієї ділянки автодороги і проектна документація вже пройшла технічну експертизу. Крім того, враховуючи інтенсивність руху на трасі державного значення, гостро постає питання безпеки переходу дороги для пішоходів.

Зважаючи на ці обставини, фахівці запропонували зробити зупинку віддалік траси та безпосередньо перед центральним входом до кладовища, це й для людей зручніше. Поки що у стадії обговорення залишається питання, чи виносити цей напрямок окремим маршрутом, чи просто зробити додаткову зупинку автобусів «Запоріжжя-Степногірськ» та «Запоріжжя-Балабине».

За підсумками наради визначено, що зупиночний комплекс буде організовувати виконавчий комітет Запорізької міської ради, який має завершити всі будівельні роботи до початку березня. Також до початку 2013 року Служба автодоріг у Запорізькій області має зробити нову розмітку та пішохідний перехід біля місця майбутньої зупинки. Таким чином планується, що зупинка буде організована вже до поминальних днів наступного року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі