Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області уповільнились темпи реалізації проектів цільових екологічних інвестицій

28 листопада 2012 - 12:09

В обласній державній адміністрації відбулася селекторна нарада з проблемних  питань реалізації проектів цільових екологічних (зелених) інвестицій на території регіону, яку провів начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський.

Нині в містах та районах області за рахунок залучення цільових екологічних інвестицій реалізуються 23 проекти теплової санації шкіл, дошкільних навчальних закладів, лікарень тощо. Загальний кошторис  проектів складає 50,8 млн.грн.

Ці проекти реалізуються у 8 районах області – Василівському, Великобілозерському, Гуляйпільському, Запорізькому, Новомиколаївському, Оріхівському, Пологівському та Вільнянському.

Керівники цих територій прозвітували  про хід виконання ремонтних робіт.

За їх словами, нині виникли непорозуміння з підрядною організацією, яка відповідає за виконання всіх робіт – ТОВ «Союз 2007». Вона не тільки затримує заробітну плату будівельникам, але й поставки спеціалізованого будівельного матеріалу. У зв’язку з цими проблемами  роботи на деяких об’єктах були призупинені.

Як пояснив представник ТОВ «Союз 2007» Павло Стрілець, спеціалізований утеплювач, який необхідно придбати для продовження робіт, наразі відсутній на складах країни.  Щодо виплати заробітної плати  це питання нині відпрацьовується в Державному агентстві екологічних інвестицій України.

Учасники заходу визначили ряд об’єктів, роботи на яких необхідно відновити негайно, – це Мар’ївський навчально-виховний комплекс (Запорізький район), Люцернянський навчально-виховний комплекс (Вільнянський район), а також Тарасівська амбулаторія Пологівського району.

Представник ТОВ «Союз 2007» отримав завдання – в найкоротші терміни відвідати ці об’єкти та знайти можливості відновлення будівельних робіт. Загалом, за графіком проекти теплової санації в регіоні мають бути завершені до кінця поточного року.

- Якщо ви й надалі будете рухатись такими темпами, то не встигнете здати всі об’єкти в строк, з вищеназваними трьома вже прогнозовано виникнуть проблеми. Така ситуація викликає занепокоєння керівництва області та змушує нас звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням втрутитись в  ситуацію, - заявив Євген Семечаєвський.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі