Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Зустріч начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Конаревої І.Е. з колективом КЗ «Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара» Запорізької обласної ради

16 листопада 2012 - 16:43

На зібранні творчого колективу академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара відбулася зустріч з начальником управління культури і туризму облдержадміністрації Конаревої І.Е. В ході зустрічі І.Е. Конарева подякувала творчий колектив та всі служби театру за яскраве театральне видовище “Всі ми, браття, козацького роду”в Совутиній балці на о. Хортиця, яке стало справжньою окрасою ІІІ Всеукраїнського козацького фестивалю “Покрова на Хортиці” та розповіла про плани на майбутнє.

Відмічалось, що на зустрічі з головою облдержадміністрації О.М. Пеклушенком 23 жовтня 2012 р. велика група учасників видовища вже була відзначена почесними нагородами і сьогодні нагородження було продовжено. Подякою обласної ради за сумлінну працю, високий професіоналізм, значний внесок у розвиток культури в регіоні та організацію і проведення на високому організаційно-творчому рівні ІІІ Всеукраїнського козацького фестивалю “Покрова на Хортиці” відзначено артистку драми Наталію Зубик, грамоти управління культури і туризму облдержадміністрації одержали: головний балетмейстер Тетяна Астаф'єва, завідуюча постановочною частиною Світлана Бондаренко, художник з освітлення, заслужений працівник культури України Анатолій Іванов, звукорежисери Микита Кириченко, Максим Наконечний, заслужена артистка України Ніна Шинкарук, артисти драми Євген Дзига, Антон Попудренко, помічник режисера Олена Сичова. Подякою оргкомітету фестивалю нагороджений народний артист України Юрій Бакум.

В зустрічі також взяли участь представники Козацької спеціалізованої дружини “Січ”, з якою театр плідно співпрацює при підготовці вистав та театралізованих видовищ історичної тематики. Військовий отаман дружини Олександр Патаман вручив головному режисеру театру, заслуженому діячу мистецтв України Євгену Головатюку почесний пам'ятний знак Ради Старійшин Запорозького козацтва “Золотий степовий орел” і передав йому вітання з цією почесною і заслуженою нагородою від секретаря Координаційної ради з питань розвитку козацтва в Україні при Кабінеті Міністрів України О.Селіванова.

О.Патаман оголосив також рішення Ради отаманів Козацької спеціалізованої дружини “Січ” про присвоєння Є.Головатюку чину підполковника.

Учасників зустрічі привітав дитячий хореографічний ансамбль Козацької спеціалізованої дружини “Січ”.

Читайте також