Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вартість регіональних програм підтримки сільгоспвиробників у 2012 році склала 7 млн. грн..

14 листопада 2012 - 15:09

Урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства відбулися в музично-драматичному театрі ім. Магара. Запорізьких аграріїв з професійним святом привітали керівники облдержадміністрації та обласної ради.

Як підкреслив у своїй промові голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, розвиток аграрного сектору економіки та державна підтримка сільгоспвиробників – це головний пріоритет у роботі як центральної влади країни, так і регіональної.

- Сільська місцевість – це 95% усієї території Запорізької області, це майже 10% валової продукції, що виробляється в регіоні, це майже 30% усього населення краю. Тому підтримка аграрного сектору –  пріоритет, який був, є і буде у роботі влади. Ми довели це цифрами. 10 млн. грн.. на підтримку сільського господарства Запорізької області виділив державний бюджет. Ще 7 млн. грн.. ми виділили з обласного бюджету. Майже 75% усіх коштів, призначених на реалізацію важливих інвестиційних проектів, було спрямовано саме в сільську місцевість. У наступному році ми будемо підвищувати підтримку аграрного сектору  області. За допомогою нашого парламентського лобі ми плануємо збільшити цю допомогу і на державному рівні, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як зазначив очільник області, головним завданням влади залишається перш за все не заважати сільгоспвиробникам, зокрема зменшити кількість перевірок з боку контролюючих органів, які заважають працювати.

- Необхідно допомогти аграріям у вузлових питаннях, особливо щодо ціни на добрива. Сьогодні дуже важко витримувати конкуренцію та зберігати технологію виробництва при таких цінах на добрива. Ми маємо розуміти, що доки погано буде селу, доки на селі не буде доріг, газу, води, освітлення, доти в Україні нікому не буде добре. Тому завдання влади – від Києва і до сільської ради – зробити так, щоб селу в Запорізькій області було добре, - зазначив Олександр Пеклушенко.

У поточному році  з  державного бюджету на програми підтримки сільгоспвиробництва було виділено 10 млн. грн.., зокрема на розвиток молодих садів та виноградників – 4 млн. грн., на підтримку скотарства – 3,7 млн. грн., на фінансову підтримку сільськогосподарських підприємств – 1,6 млн. грн..

В області у поточному році реалізується п’ять регіональних програм  підтримки сільгоспвиробництва на загальну суму 7 млн. грн.. У 2012 році вперше з обласного бюджету було виділено 1 млн. грн. на дотацію за приріст поголів’я великої рогатої худоби. Також на 1 млн. грн. у порівнянні з минулим роком збільшено фінансування програми «Сільське подвір’я». На її реалізацію виділено з обласного бюджету 5,5 млн. грн..

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі