Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Під Покровом Богородиці

13 жовтня 2012 - 08:58

Під Покровом Богородиці

У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка „Під Покровом Богородиці”, присвячена історії православного християнства в Запорізькій області та 20-річчю утворення Запорізької єпархії. Виставка організована Запорізьким обласним краєзнавчим музеєм спільно з Запорізькою єпархією Української Православної Церкви.

До присутніх з вітальним словом звернулись архієпископ Запорізький і Мелітопольський Високопреосвященніший Лука, голова Запорізької міської ради Сін О.Ч., директор обласного краєзнавчого музею Шаповалов Г.І.

„Християнство на території нашого краю має багатовікову історію, - зазначив відкриваючи виставку директор музею Георгій Шаповалов. – У музеї зберігається багато культових речей, які представляють різні конфесії, але більшість відображають православну віру. Деякі музейні раритети відвідувачі побачать вперше”.

Виставка висвітлює цікаві епізоди історії православ'я в Запорізькому регіоні з найдавніших часів до сьогодення. Тут представлено оригінальні культові предмети з фондів музею, а також близько 100 експонатів, наданих церквою, відображають багатогранну діяльність Запорізької єпархії Української Православної Церкви з часу  її відродження у 1992 році.
Запорізький обласний краєзнавчий музей працює з 9.00 до 18.00 без перерви, вихідні – неділя, понеділок.

Читайте також