Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

З 25 по 30 вересня 2012 року в м. Ланчано (Італія) відбувся XXII Міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів

9 жовтня 2012 - 11:46

У конкурсі брали участь понад 400 учасників із 13 країн світу: Італії, Сербії, Німеччини, Голландії, Росії, Білорусі, Казахстану, Чехії, Литви, Латвії, Естонії, Польщі, України.

До складу Міжнародного журі входили видатні виконавці з Європи та Азії на чолі з видатним композитором, виконавцем, громадським діячем Володимиром Зубицьким (Україна - Італія).

Приємно відмітити, що до складу Міжнародного журі був запрошений директор Запорізького музичного училища ім. П. Майбороди, заслужений працівник культури України Сергій Пелюк.

На Міжнародному конкурсі Запорізьку область представив квінтет „Містерія” Запорізького музичного училища ім. П. Майбороди та студент IV курсу Антон Білоус, які підкорили членів журі та стали володарями Гран-Прі фестивалю.

Начальник управління культури і туризму облдержадміністрації, заслужений працівник культури України Ірина Конарева зазначила, що за роки існування Міжнародного конкурсу баяністів-акордеоністів жодне місто світу не мало такого успіху, як Запоріжжя.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко привітав переможців та підкреслив, що запорізька земля – край талановитих людей, які своїм мистецтвом підтверджують імідж країни з могутніми культурними традиціями, тому що Відроджуючи культуру – ми відроджуємо країну!

Читайте також