Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформи у сфері житлово-комунального господарства

В Запорізькій області активно працюють над вирішенням проблемних питань взаємовідносин ОСББ та ЖБК з постачальниками комунальних послуг

14 вересня 2012 - 10:40

В Запоріжжі відбулося засідання круглого столу з питань взаємовідносин ОСББ та ЖБК з постачальниками комунальних послуг, участь у якому взяв заступник начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, Костянтин Кувайцев. Організатором заходу виступила громадська організація «Об’єднання житлово-будівельних кооперативів, співвласників багатоквартирних будинків «Вікторія» спільно з Національним демократичним інститутом міжнародних відносин.

Метою круглого столу визначено сприяння налагодженню конструктивного діалогу і взаємовідносин між ОСББ, ЖБК з владою,  постачальниками комунальних послуг в рамках діючого законодавства в контексті Програми реформування і виконання однієї з головних її цілей – створення ефективного і відповідального власника житла.

На засіданні були присутні представники облдержадміністрації, місцевого самоврядування, представники Запорізького Територіального відділення Антимонопольного комітету України, депутати і члени виконкому Запорізької міської ради, представники громадських організацій та голови ОСББ, ЖБК.

Обговорювались такі важливі питання, як державна політика в сфері реформування ЖКГ, роль органів місцевого самоврядування у вирішенні питань  взаємовідносин ОСББ з постачальниками комунальних послуг та інші. Дані проблеми обговорювались з різних сторін. Свої погляди озвучили представники влади, представники ОСББ та комунальних підприємств.

«Усі зусилля повинні бути направлені на побудову партнерських взаємовідносин між ОСББ та виробниками/виконавцями житлово-комунальних послуг», -  наголосила Людмила Шанц, голова громадської організації «Об’єднання житлово-будівельних кооперативів, співвласників багатоквартирних будинків «Вікторія».

За результатами засідання круглого столу розроблений проект звернення до депутатів та членів виконкому Запорізької міської ради, за яким для вирішення проблемних питань взаємовідносин між ОСББ, ЖБК та постачальниками комунальних послуг необхідно розглянути та проаналізувати ряд конкретних пропозицій.

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи