Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Держава не може залишатись осторонь від вирішення проблем ошуканих вкладників, які втратили свої гроші»

4 вересня 2012 - 14:01

Майже три роки вкладники, які зробили грошові внески до фірми «Електрет-2», намагаються повернути свої кошти. У 2008 році фірма збанкрутувала та припинила виплати відсотків за вкладами. А в 2009 році за фактом шахрайського заволодіння чужим майном  проти посадових осіб «Електрет-2» було порушено кримінальну справу. За словами вкладників, фірма ошукала майже 2000 жителів Запоріжжя та області, завдавши їм шкоди майже на 90 мільйонів гривень.

Сьогодні вкладники фірми «Електрет-2» звернулися до голови облдержадміністрації з проханням втрутитися в справу та допомогти їм у поверненні втрачених коштів. Олександр Пеклушенко вислухав проблеми вкладників «Електрету» та пообіцяв сприяти позитивному вирішенню багаторічної проблем.

- Я розумію, чому сьогодні ви звертаєтеся до влади. Переконаний, що знайдуться «розумники», які скажуть: «Ви вкладали свої гроші під дуже високі відсотки до приватної фірми, отримували прибуток, і сьогодні це лише ваші особисті проблеми». Ні, це не так. Ви довіряли державі, яка повинна гарантувати безпеку для всіх без виключення. Тому держава не може залишатись осторонь від вирішення проблем ошуканих вкладників, котрі втратили свої гроші. Я детально займався вирішенням проблем вкладників у парламенті. Тому  знаю механізми, які необхідно задіяти. Влада мусить підходити до вирішення цього питання системно, щоб подібні випадки не повторювалися, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Представники ініціативної групи вкладників «Електрету» подякували голові облдержадміністрації за увагу, яку він їм приділив, та висловили сподівання, що саме підтримка Олександра Пеклушенка сприятиме більш оперативному та ефективному розв’язанню проблеми.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни