Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії готуються до посівної кампанії

28 серпня 2012 - 16:53

Запорізькі аграрії готуються до  посівної кампанії

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів регіональну селекторну нараду з питань збору пізніх зернових культур, підготовки до посівної кампанії та стану справ у галузі тваринництва.

Як повідомив посадовець, в області завершується збір проса та гречки. При цьому Олександр Дудка відзначив, що в чотирьох районах просо зібрано майже на 100% площі. Разом з тим, у Кам’янсько-Дніпровському та Мелітопольському районах цей показник ледь сягає 13% та 18% відповідно, а  на полях Вільнянського та Новомиколаївського району збирання проса взагалі ще не розпочато.

- Від якості та оперативності проведення збиральної кампанії залежить продовольча безпека регіону в поточному та наступному роках. Підкреслюю, необхідно завжди дотримуватись рекомендацій науковців щодо термінів збору врожаю. Проте на деяких територіях виходить так: за строками необхідно розпочинати збір кукурудзи, сорго, сої та соняшника, а комбайни працюють на полях з круп’яними культурами, - окреслив ситуацію заступник голови облдержадміністрації.

Днями запорізькі аграрії розпочинають посівну кампанію. Погодні умови сприяють – земля достатньо зволожена. Під посів озимих культур підготовлено вже 75% ґрунту. Забезпеченість насінням у господарствах регіону складає від 97% до 103% до потреби.

У ході селекторної наради з’ясовано готовність сільськогосподарських підприємств до роботи у цей відповідальний період.

Щодо розвитку галузі тваринництва учасники наради детально зупинились на виконанні завдання щодо приросту поголів’я великої рогатої худоби. До кінця року запорізькі господарства мають приростити 1000 голів корів. Однак, наразі цей план виконано всього на 45%. Найкращі показники мають господарства Великобілозерського, Гуляйпільського та Кам’янсько-Дніпровському районів. При цьому з початку року скоротили поголів’я корів фермери Пологівського, Бердянського, Вільнянського та Новомиколаївського районів.

- У листопаді це питання буде винесено на розгляд колегії обласної державної адміністрації. Керівник кожного району особисто прозвітує перед очільником регіону про виконану роботу. Пам’ятайте, що це один з основних показників якості   роботи на місцях, - попередив Олександр Дудка.

Щодо виконання заходів Програми зі збереження молодняка великої рогатої худоби начальник Головного управління агропромислового розвитку ОДА Володимир Тарасов повідомив наступне. В цілому на отримання дотації вже підготовлено документи щодо 1408 голів молодняка ВРХ на загальну суму 619,5 тис. грн. Найбільш активними в оформленні документів є господарства Гуляйпільського, Запорізького, Якимівського та Кам’янсько-Дніпровського районів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни