Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На території області триває ліквідація наслідків негоди

28 серпня 2012 - 14:24

З учорашнього вечора на території області встановилася несприятлива погода – сильний дощ зі шквальним вітром, місцями пройшов град. У Запоріжжі за добу випало 69,4 мм осадків.

У зв’язку з цим перший заступник голови облдерждадміністрації Віктор Ємельяненко за участю начальника головного територіального управління МНС у Запорізькій області Олексія Лепського провели терміновий брифінг, щоб поінформувати про наслідки негоди та хід їх ліквідації.

- Ми отримали інформацію про очікування різкого погіршення погодних умов 23 серпня. Про це було терміново поінформовано керівництво міст та районів області,  оповіщено комунальні та інші служби, введено графік чергування, - повідомив Віктор Ємельяненко. – Тож території були готові зустріти негоду, на більшості з них обстановка була і залишається нормальною.

Найбільше постраждав обласний центр. Внаслідок шквального вітру, який місцями досягав 25 м/сек., повалено понад 40 дерев, знеструмлено 200 будинків приватного сектору в Заводському районі і біля 500 у Шевченківському, через падіння дерева на вулиці Ботайській пошкоджено газопровід. Також постраждали 9 населених пунктів у Вільнянському районі, де зафіксовано знеструмлення та протікання дахів. У с.Осипенко Бердянського району зірвано частину дахів,  деякі будинки залишилися без електропостачання.  

- Ще до початку негоди наші служби були приведені в стан підвищеної готовності. Буквально з перших хвилин почали вживатися відповідні заходи реагування. До ліквідації наслідків стихії підключено 16 одиниць техніки та 70 працівників особового складу, - поінформував Олексій Лепський.

Таким чином, роботи з усунення збитків тривають, інформація про їх хід  змінюється щогодини.

- Ми впораємося з усім обсягом робіт. Головне, що не постраждали люди, до лікарняних закладів ніхто не звертався. Усі заклади соціальної сфери, насамперед медичні, працюють у штатному режимі. Але принагідно хочу звернутися до населення, водіїв транспортних засобів  зберігати обачність. Адже гідрометцентр прогнозує складні погодні умови ще протягом двох-трьох діб, - закликав перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко.

 

 

  Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни