Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Проведено спільне Запорізької регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування при голові обласної державної адміністрації та Комітету з економічних реформ у Запорізькій області

20 серпня 2012 - 09:01

Проведено спільне Запорізької регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування при голові обласної державної адміністрації та Комітету з економічних реформ у Запорізькій області

Відбулося спільне Запорізької регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування при голові обласної державної адміністрації та Комітету з економічних реформ у Запорізькій області, яке провів голова облдержадміністрації, голова регіонального Комітету Олександр Пеклушенко.

Серед розглянутих на засіданні питань – питання про: підготовку до осінньо-зимового періоду та розрахунках за послуги житлово-комунального господарства, про використання енергоносіїв бюджетними установами області, задачах з їх економії; хід підготовки до посівної компанії та забезпечення зерном хлібопекарських підприємств; хід реалізації проекту по створенню регіональних програм інвестиційного розвитку житлово-комунального господарства.

У своїй доповіді заступник голови облдержадміністрації, відповідальний секретар регіонального комітету Петро Гончарук зазначив, що питання скорочення споживання паливно-енергетичних ресурсів є надзвичайно актуальним, тому енергозберігаючі заходи та економне використання енергоресурсів знаходиться під контролем обласної влади. Тим не менш, спостерігається тенденція зростання рахунків бюджетних установ за комунальні послуги та енергоносії. Невжиття заходів зі скорочення споживання енергоносіїв, стимулювання керівників бюджетних установ до раціонального та ощадного використання паливно-енергетичних ресурсів, диверсифікації джерел енергопостачання та здійснення енергозберігаючих заходів призводить до зростання незабезпеченості асигнуваннями розрахунків за енергоносії.

З метою скорочення споживання енергоносіїв Головним управлінням промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації буде розроблено типовий інформаційно-енергетичний паспорт бюджетної установи та створено систему моніторингу за ефективним використанням енергоносіїв бюджетними установами області.

Території області, в свою чергу, повинні створити при райдержадміністраціях та міськвиконкомах робочі групи, на які буде покладено завдання аналізу даних інформаційно-енергетичних паспортів бюджетних установ, виявлення причин надмірного споживання енергоносіїв та спільно з керівниками бюджетних установ розроблення заходів щодо енергозбереження та економії бюджетних коштів

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко наголосив, що наше головне завдання – це підвищення соціальних стандартів для жителів Запорізького краю. Тож ми повинні заробляти та економити кошти. Якщо заробляти в нас виходить, то економити вдається не дуже добре. Керівник кожної бюджетної структури повинен розпочинати день, перевіряючи лічильники електроенергії, води та газу, слідкувати за їх споживанням. Але економити необхідно не за рахунок, наприклад, низької температури в школах та дитячих садках, а шляхом викорінювання халатності.

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка повідомив, що під урожай 2013 року в усіх категоріях господарств області заплановано посіяти озимих культур на загальній площі 602 тис. гектарів. Насіння озимих є в необхідному обсязі в насіннєвих господарствах. Крім того, вже направлено заявки на отримання насіння з Державного резервного насіннєвого фонду України 1530 тонн насіння озимої пшениці та 582 тонни озимого ячменю.

До підготовки та проведення сівби озимих під урожай 2013 року залучаються науковці. Центру наукового забезпечення агропромислового виробництва Запорізької області надано доручення активізувати роботу щодо впровадження нових та районованих сортів озимих зернових, адаптованих до нашої зони. За районами області закріплено керівників і фахівців обласних організацій та науково-дослідних установ регіону, які надаватимуть практичну допомогу сільгосппідприємствам з питань підготовки і проведення сівби.

На базі Інституту олійних культур НААН проведено обласний семінар з питань підготовки та проведення сівби озимих із залученням провідних наукових установ України, керівників та головних агрономів сільгосппідприємств. За його підсумками надано завдання активізувати підготовку до сівби озимих під урожай 2013 року з метою проведення її в оптимальні строки та на високому технологічному рівні

Про хід освоєння коштів державного бюджету на об’єктах соціально-культурного призначення прозвітував заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Розпорядженням Уряду Запорізькій області додатково виділено 59 млн.грн., з них державний фонд регіонального розвитку збільшився на 23 млн.грн. і в цілому складає 54 млн.грн., а державні капітальні вкладення, які розподіляє Кабінет Міністрів України, – майже на 36 млн.грн. і наразі складають 56 млн.грн.

На реалізацію інвестиційних проектів, спрямованих на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів соціально-культурного призначення заплановано спрямувати близько 378 млн.грн. За сім місяців поточного року освоєно 57 млн.грн., а це – 42,9 % від суми державних коштів, які вже надійшли до регіону (133 млн.грн).

На поточний рік також передбачена субвенція з держбюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць та доріг комунальної власності в населених пунктах в обсязі 76,4 млн.грн., у тому числі обласному бюджету – 23,5 млн.грн. У цілому по області використано понад 22 млн.грн., хоча вже надійшло 39 млн.грн.

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи