Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найважливіше завдання на найближчі п’ять років – стимулювання розвитку вітчизняного виробництва

2 серпня 2012 - 15:38

Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, який у рамках робочої поїздки до Запорізької області відвідав ПАТ «Запоріжтрансформатор». Він ознайомився з роботою підприємства, модернізацією виробництва, а також поспілкувався з працівниками заводу.

ПАТ «Запоріжтрансформатор» було обрано для відвідування невипадково: це одне з найуспішніших підприємств регіону та всієї України,  входить у десятку найбільших світових виробників трансформаторного устаткування, є лідером ринку на території СНД. При цьому,  вкладаючи великі кошти в модернізацію технологій,  піклуючись про соціальне забезпечення своїх працівників, є гарним прикладом для інших підприємств області.

Працівники «ЗТР» зустрічали Главу Уряду з транспарантами «Розвиток економіки – основа добробуту», «Українське – це якість», «Наша мета – модернізація промисловості» тощо.

- «Запоріжтраснформатор» - це підприємство, яке знають не тільки в Україні та країнах СНД, а й у всьому світі. Я дуже задоволений тим, що тут побачив: модернізація виробництва та достатньо високі зарплати в працівників заводу. Чи це – не головні показники успішності підприємства? Також мене дуже порадувало, що особливу увагу керівництво «Запоріжтрансформатора» приділяє соціальній сфері: забезпечує працівників харчуванням, організовує доступний відпочинок, забезпечує медичне обслуговування співробітників, - зазначив Микола Азаров.

Спілкуючись з працівниками підприємства, Глава Уряду розповів їм про соціальні ініціативи Президента України, а саме – про програму «Доступне житло» та порадив їм активніше приєднуватися до програми, бо це – дійсно вигідно.

- У рамках програми «Доступне житло» держава покриває майже всі витрати за відсотковою ставкою кредиту: громадянин сплачує лише 3%, а держава – 13%. До цієї програми активно залучають житлові будинки, які збудовані мінімум на 80%, тож максимум через півроку після оформлення всіх документів людина зможе в’їхати до нової квартири, - повідомив Прем’єр-міністр України.

Також він зазначив, що з наступного року почнеться реалізація програми «Індустріальне житло», яка стосується заміни панельних будинків, які втрачають до 70% тепла і тому дуже невигідні в утриманні. Планується, що буде зводитися по 100 тис.квартир на рік, і протягом 10-15 років українці зможуть повністю відмовитися від панельних житлових будинків.

- Запоріжжя – це потужний індустріальний центр, і для нас мають дуже важливе значення всі процеси, які тут відбуваються. Зараз серед людей поширюється інформація щодо можливості  скорого  обвалу гривні. І я відповім: такого не буде. У 2008 році було два дуже потужні обвали, але наразі нам вдається утримувати курс та поступово відновлювати його до адекватного рівня. Ще особливо важливо, що в Україні є такі підприємства, як «Запоріжтрансформатор», які дають нам упевненість у завтрашньому дні, а також розуміння того, що в економіці все буде добре. Найважливіше завдання влади в масштабах усієї країни на найближчі п’ять років – стимулювання розвитку вітчизняного виробництва. Я переконаний, що ми  - на правильному шляху! – підсумував Прем’єр-міністр Микола Азаров.

 

Довідкова інформація:

ПАТ «Запоріжтрансформатор» -  один з найбільших у світі виробників устаткування класу напруги 500-750 кВ, більше 2 000 од.

Референція постачань - 85 країн світу, у 2010 році підприємство вийшло на ринок Західної Європи. У 2011 році було укладено контракти на поставку встаткування до США.

Підприємство віднесене до переліку об’єктів, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Зростання темпів виробництва у 2011 році склало 56%.

На модернізацію виробництва протягом 2005-2012 років витрачено понад 85 млн. доларів.

У червні поточного року середня зарплата на підприємстві склала 4,1 тис.грн., у грудні очікується підвищення зарплати до 4,4 тис.грн.

«Запоріжтрансформатор» організовує харчування працівників у заводських їдальнях, на що витрачається 1,25 млн.грн.

На розвиток та популяризацію спорту та здорового способу життя спрямовано 1,2 млн.грн., на організацію дозвілля працівників – 770 тис.грн.

Минулого року на медичне обслуговування працівників було витрачено 1,44 млн.грн., у тому числі – на їх медичне страхування.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни