Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Дудка: конкретні відповіді на актуальні питання

1 серпня 2012 - 10:06

Олександр Дудка: конкретні відповіді на актуальні питання

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Дудка протягом години спілкувався з жителями області під час «прямої лінії», яку організувала газета «Индустриальное Запорожье».

Одне з основних питань, яке хвилює нині людей, -  ціни  на хліб у майбутньому в зв’язку із засухою і низьким урожаєм.   Посадовець запевнив, що, незважаючи на зменшення обсягів урожаю, область має втричі більше зерна, ніж складає потреба споживачів. До того ж, у нас є   перехідний запас з минулого року — 239 тис. тонн продовольчого зерна. Через Аграрний фонд на сьогодні закуплено 34 тис. тонн зерна  по ціні 1720 грн. за тонну. Тож влада всіма засобами буде утримувати ціни на хліб, насамперед, на соціальні сорти.  Щоб забезпечити майбутній урожай, вже зараз ведеться серйозна робота з підготовки до посівної кампанії озимих.

Але, як зауважив Олександр Дудка, готуючись до закладки врожаю 2013  року, ми не повинні забувати  про зобов’язання орендарів перед сільчанами.  Обласна влада чітко контролює, як здійснюються разрахунки з власниками  земельних паїв.

Майже традиційно під час таких заходів до керівництва області звертаються жителі Запорізького району зі скаргами на незадовільне водопостачання.

- Забезпечення водою таких населених пунктів як Балабино, Кушугум, Малокатеринівка – питання часу. 26 червня на сесії обласної ради прийнято рішення про виділення 3,7 млн. грн.  на обладнання насосної станції. І протягом місяця - півтора  воно буде встановлено, що дозволить вирішити проблему водопостачання цих населених пунктів, - повідомив посадовець.

Під час спілкування з читачами торкнулися також теми  іпотечного кредитування. Олександр Дудка поінформував, що в цьому році для Запорізької області передбачено 39 млн. грн. на реалізацію програми здешевлення  іпотечних кредитів. На даний час вже надійшло 3,9 млн. грн. Також визначено вісім  житлових об’єктів, у яких учасники програми  зможуть придбати житло: у м.Запоріжжя, м.Василівка, м.Мелітополь, м.Гуляйполе та сел.Михайлівка.

Крім цих питань, які мають широкий суспільний інтерес, були й звернення  приватного характеру — щодо земельних паїв,  приватизації дачних та міських земельних  ділянок тощо. Олександр Дудка пояснив, що вони потребують детального вивчення, залучення спеціалістів, і запевнив, що кожному додзвонювачу  буде надано персональну відповідь.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни