Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформи у сфері житлово-комунального господарства

Проведено нараду з вирішення проблемних питань водопостачаня населених пунктів Запорізького району

6 липня 2012 - 12:52

В рамках роботи робочої підгрупи «Реформа житлово-комунального господарства», під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Віктора Ємельяненка,  відбулася нарада з розгляду питання водопостачання населених пунктів Запорізького району. Обговорювались питання постачання питної та технічної води до селищ Кушугум, Балабине, Малокатеринівка, с. Бабурка та с. Володимирівське.

Водопровідні мережі смт Кушугум розраховані та побудовані для забезпечення питною водою на господарсько-побутові потреби з водорозбірних колонок загального користування. Останніми роками система водопостачання селища не реконструювалася. Поліпшення благоустрою житлового фонду в смт Кушугум, а також використання мешканцями селища питної води для поливу присадибних господарств в літній період призводять до значного збільшення водоспоживання. Питна вода вимушено подається населенню за графіком.

Одним з варіантів вирішення проблемного питання водопостачання смт Кушугум є добудова насосної станції на магістральному водогоні від Запоріжжя до селищ Кушугум, Балабине та Малокатеринівка. Було направлено звернення до Мінрегіонбуду щодо прискорення вирішення питання фінансування завершення будівництва даного об’єкту. Облдержадміністрацією запропоновано включити до Переліку інвестиційних проектів та заходів, що пропонується фінансувати у 2012 році за рахунок коштів з державного фонду регіонального розвитку.

- Станом на сьогодні розроблена та затверджена проектно-кошторисна документація реконструкції насосної станції на суму 3,6 млн. грн., на черзі – проведення тендеру з визначення виконавців робіт. 26 липня відбудеться засідання  сесії облради, і ми маємо встигнути підготувати всі папери, щоб винести питання виділення коштів на розгляд депутатів, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Крім того, за результатами наради прийняті рішення про проведення спільно з відповідними сільськими та селищними радами Запорізького району роботи щодо розширення кола споживачів технічної води для садоводчих потреб, що  дозволить скоротити споживання питної води та сприятиме стабілізації водопостачання селищ Запорізького району. Крім того, планується запровадження тотального моніторингу щодо споживання питної води та контролю за раціональним її використанням.

Також, для КП «Водоканал» м. Запоріжжя запропоновано надати можливу допомогу відповідним селищним радам Запорізького району щодо проведення технічної води від р. Дніпро та контролю за витрачанням питної води.

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи