Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Андрій Гамов: «Несплата внесків до Пенсійного фонду – це соціальний гріх»

26 квітня 2012 - 11:32

Андрій Гамов: «Несплата внесків до Пенсійного фонду – це соціальний гріх»

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов та начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Анатолій Казачук під час брифінгу поінформували журналістів про реалізацію соціальних ініціатив Президента України в сфері пенсійного забезпечення.

- Одна з головних проблем у сфері пенсійного забезпечення полягає в тому, що кількість пенсіонерів перевищує кількість працюючих людей: в області на 1000 працюючих припадає 1013 пенсіонерів. Це пов’язано в тому числі з тим, що багато працюючого населення офіційно не влаштовані на роботу, навіть без запису в трудовій книжці. Саме тому наше з вами спільне завдання – донести до суспільства, що несплата внесків до Пенсійного фонду – це соціальний гріх, бо від цього страждають пенсіонери, порушуються їх права, - зазначив Андрій Гамов.

Ще одна з причин негативної тенденції в сфері пенсійного забезпечення – виплата зарплати працівникам у конвертах, в основному в сфері малого та середнього бізнесу, внаслідок чого Пенсійний фонд недоотримує кошти. Таких підприємств в області нараховується понад три тисячі. Ускладнюють ситуацію і підприємства-банкрути, які заборгували Пенсійному фонду великі суми. Серед них - «Бердянський завод скловолокна», «Радіоприлад», «Іскра», «Кремнійполімер», «Південдизельмаш» та інші.

За словами Анатолія Казачука, станом на 1 квітня поточного року в області налічується 555 тис. пенсіонерів, у тому числі 21,8 тис. пенсіонерів силових структур.

- У першому кварталі поточного року призначено 3,7 тис. нових пенсій, проведено майже 11 тис. перерахунків пенсій з урахуванням додатково відпрацьованого трудового стажу, 327 жителям області призначено пенсії за особливі заслуги перед Україною. Крім того, з початку року ми провели шість масових перерахунків пенсій. У порівнянні з аналогічним періодом  минулого року середній розмір пенсії збільшився на 110,9 грн. та склав 1287,6 грн. Щомісячна потреба на виплату пенсій в області становить 751,5 млн.грн., - повідомив Анатолій Казачук.

Протягом січня-березня в бюджет Фонду надійшло понад 1,9 млрд.грн., що на 69 млн.грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. З них власних коштів мобілізовано понад 1,5 млрд.грн., планове завдання виконано на 102,2%. У порівнянні з минулим роком обсяг власних надходжень збільшився на 164 млн.грн. або на 12,1%.

У рамках практичної реалізації соціальних ініціатив Президента України в сфері пенсійного забезпечення органи Пенсійного фонду в області працюють за трьома основними напрямками. Так, за попередніми даними, перерахунок пенсій за середньою зарплатою за 2007 рік (1197,9 грн.) торкнеться 327 тис. запорізьких пенсіонерів, середня сума підвищення складе 150-160 грн. Також буде збільшено доплати до пенсій у середньому на 119 грн., це торкнеться 10 тис. членів родин загиблих учасників війни. Крім того, 49 тисячам учасників війни буде підвищено надбавки до пенсій у середньому на 42,5 грн.

За попередніми підрахунками, щомісячна потреба в фінансових ресурсах на виплату пенсій в області зросте на 50 млн. грн., що складає 6,6% від загальної суми.

Також Андрій Гамов нагадав журналістам, що в області, як і по всій Україні, триває робота щодо виплати компенсацій населенню по вкладах в Ощадбанку колишнього СРСР, на контролі місцевих органів влади питання дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці на підприємствах регіону та забезпечення незахищених верств населення телетюнерами.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області