Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перші призовники кампанії «Весна-2012» відбули на строкову службу

10 квітня 2012 - 14:52

Перші  призовники кампанії «Весна-2012» відбули на строкову службу

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко взяв участь в урочистому відправленні перших 42 юнаків призовної кампанії «Весна-2012» до військових частин Сухопутних військ, Повітряних Сил та Внутрішніх військ МВС України.

Із 42 призовників, які приступають до служби, 10 будуть служити в 101-ій окремій бригаді охорони Збройних Сил України в Києві,  21 призовник - у підрозділах Повітряних Сил в Умані, решта - у Внутрішніх військах МВС на території Одеської області.

- Сьогодні рівень довіри українського народу до захисників Вітчизни залишається  високим. Військовослужбовці в складних умовах сьогодення роблять свою справу на високому рівні і підтверджують свій високий фаховий рівень, - зазначив Віктор Ємельяненко, вітаючи призовників з початком військової служби.

Заступник обласного військового комісара з виховної роботи полковник Михайло Логвінов висловив переконання, що служба в Збройних Силах України є школою мужності та виховання.

- Цьогорічної весни кращі юнаки Запорізької області відправляються виконувати свій конституційний обов’язок по захисту Батьківщини. Вони  з честю виконають свій військовий обов’язок і стануть справжніми воїнами, патріотами  своєї Вітчизни, - зазначив Михайло Логвінов.

Під час заходу представник Української православної церкви протоієрей Олександр благословив юнаків на ратну службу в ім'я Української держави.

Заплановано, що 24 квітня 15 кращих призовників будуть відправлені для проходження строкової військової служби до Окремого полку Президента України, а 4 травня 20 юнаків відбудуть до Військово-Морських Сил  України, де  після проходження курсу початкової військової підготовки нестимуть службу на підводному човні «Запоріжжя».

Остання відправка запланована на 23 травня. Команда у складі 24 призовників відправиться для проходження строкової військової служби в одну із частин Сухопутних військ Збройних Сил України, яка дислокується на Київщині.

Весною 2012 року до лав Збройних Сил України та інших військових формувань із Запорізької області буде відправлено 1000 осіб.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.