Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Обласна влада зробила все можливе для своєчасного отримання першого цьогорічного траншу на будівництво мостових переходів»

20 лютого 2012 - 09:44

Петро Гончарук: «Обласна влада зробила все можливе для своєчасного отримання першого цьогорічного траншу на будівництво мостових переходів»

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук взяв участь у засіданні «за круглим столом» та тему «Кому вигідне «вічне» будівництво запорізьких мостів», яке провело відоме всеукраїнське видання «Коментарі:».

Будівництво мостових переходів через Дніпро у Запоріжжі триває вже більше семи років, хоча завершити усі роботи планувалося ще у 2009 році. За цей час, через нестабільне фінансування з Держбюджету та щорічне зростання цін на будматеріали, загальна вартість будівельних робіт зросла з 1,9 млрд. грн. до майже 5 млрд. грн.

Минулого року відповідно до рішення Кабінету Міністрів України об’єкт незавершеного будівництва - мостові переходи через Дніпро, - передано з комунальної у державну власність. Петро Гончарук розповів, що саме нині робить зі свого боку обласна влада для того, аби прискорити темпи будівництва.

- Я вважаю, що запорізькі мости не можна називати довгобудом, бо це перше потужне  та унікальне будівництво за всі роки незалежності України. На сьогодні зроблено вже дуже багато, і добре, що зведенням мостів тепер опікується держава, а не місто. Зараз відбуваються певні затримки у проведенні робіт, але у квітні Кабінет Міністрів України буде затверджувати обсяги та об’єкти  фінансування об’єктів і виділяти на них кошти. Відтоді будівельні роботи мають активізувати та здійснювати у запланованому темпі. Хоча я переконаний, що перший транш у розмірі 450 млн. грн. ми отримаємо раніше, ще до квітня, - зазначив Петро Гончарук.

Стосовно співпраці обласної влади з генпідрядником ВАТ «Уманьавтодор» та міською владою, заступник голови ОДА зазначив, що між ними налагоджене повне порозуміння.

- Наші головні завдання – це врегулювання земельних відносин та вирішення фінансових питань. На сьогодні ми зробили все можливе, щоб генпідрядник отримав перший транш та міг розпочати будівельні роботи. Ми  щільно співпрацюємо з міською владою та «Укравтодором». Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко щотижня проводить з ними наради, тобто, обласна влада бере активну участь у всіх процесах, - запевнив журналістів Петро Гончарук.

На одне з головних питань: чому вартість будівництва автомагістралі через річку Дніпро за кілька років збільшилась в 2,5 рази, відповів радник голови облдержадміністрації Іван Сухомлин. Також він підкреслив, що успішне будівництво, перш за все, залежить від фінансування: будуть гроші – будуть мости.

- Чому за останні роки вартість об’єкту зросла у 2,5 рази? Підвищення цін на будівні матеріали, зростання зарплат, інфляція – через ці та низку інших причин вартість будівництва значно збільшилась. Крім того, якщо у 2002 році долар коштував 1,8 грн., то зараз – 8 грн., і це також треба враховувати. Тому зараз для нормального будівництва та своєчасного завершення зведення автомагістралі від центральної влади нам необхідно тільки одне: стабільне фінансування. Не можна призупиняти будівництво, роботи мають йти безперервно. Наш об’єкт унікальний для всієї України, і не можна називати його «вічним» та найдорожчим, він – найефективніший, - зазначив Іван Сухомлин.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі