Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада та правоохоронні органи посилять контроль за діяльністю пунктів прийому металобрухту

16 лютого 2012 - 18:29

Обласна влада та правоохоронні органи посилять контроль за діяльністю пунктів прийому металобрухту

В обласній державній адміністрації обговорили проблемні питання, пов’язані зі збиранням та заготівлею металобрухту на території регіону. Відповідну нараду провів заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Питання, якому приділили найбільше уваги, – напрацювання механізмів, що дозволять зменшити кількість крадіжок елементів опор повітряних ліній електропередач та кабельних ліній зв’язку. Зокрема, торік було здійснено 9 крадіжок кабелів на магістральних електричних мережах, зафіксовано 232 випадки крадіжок кабелів зв’язку ПАО «Укртелеком». Загальні збитки підприємств склали понад один мільйон гривень.

- Такими діями зловмисники ставлять під загрозу не тільки власні життя та здоров’я, але й життя інших людей. У будь-який час без зв’язку чи електроенергії можуть залишитись медичні заклади та люди, які потребують термінової допомоги. Тож влада, правоохоронні органи, керівники підприємств, які здійснюють прийом металобрухту, мають об’єднати зусилля у боротьбі з такими злочинами, - наголосив Петро Гончарук.

Обласна державна адміністрація вже розробила графік перевірок суб’єктів господарської діяльності, які мають ліцензії на здійснення діяльності, пов’язаної зі збиранням металобрухту. Однак, зазначають посадовці, і досі не вирішеною залишається проблема наявності чималої кількості пунктів прийому металобрухту, які взагалі не мають жодної ліцензії. Як правило, саме такі нелегальні організації і приймають заборонені для збирання металоконструкції - кабелі ліній електропередач та зв’язку, кришки люків та елементи повітряних опор.

Президент Асоціації «Вторинні метали Запоріжжя» Ігор Хмура у якості варіанту вирішення проблеми запропонував всім профільним підприємствам, що мають ліцензії на роботу з металобрухтом, об’єднатися та здійснювати власний самоконтроль за дотриманням норм законодавства у цій сфері господарської діяльності.

Також учасники наради визнали за доцільне залучати до складу рейдових груп, які створюють при Головному управлінні МВС України у Запорізькій області, і представників профільних підприємств, які легально та  прозоро здійснюють прийом металобрухту.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі