Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Завдяки колегам з Канади ми зможемо підвищити якість надання дозвільних послуг»

6 лютого 2012 - 17:02

Петро Гончарук: «Завдяки колегам з Канади ми зможемо підвищити якість надання дозвільних послуг»

Таке переконання висловив заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук у ході засідання робочої групи з впровадження проектної пропозиції «Покращення дозвільних послуг на території Запорізької області», що проходило за участю кооридинаторів проекту PRISM-Україна Пола Мігуса та Енн Крістінсен (Канада).

- Сьогодні в Україні впроваджується дуже багато реформ, у тому числі  за ініціативи Президента України Віктора Януковича, - реформування системи надання дозвільних та адміністративних послуг. З початку цього року вступив в силу новий закон, згідно з яким ми працюємо в режимі «єдиного вікна». Звісно, виникає багато труднощів, і серед них –непідготовленість кадрів через відсутність досвіду існування такої системи раніше. Я переконаний, що завдяки допомозі наших канадських колег ми зможемо забезпечити підвищення рівня надання дозвільних та адміністративних послуг, покращити роботу центрів, а потім – поділитися своїми знаннями з іншими регіонами, - зазначив Петро Гончарук.

У ході засідання учасники обговорили проект концепції «Програми покращення дозвільних послуг на території Запорізької області», який був підготовлений спеціально для нашого регіону експертом проектної ініціативи Віталієм Лисенком.

Мета Програми – це зменшення витрат часових, фінансових та інших ресурсів споживачів дозвільних послуг, спрощення та стандартизація дозвільних процедур за рахунок формування єдиної регіональної дозвільної політики, підвищення ефективності діяльності дозвільних органів та їх посадових осіб  як на рівні прийняття управлінських рішень у сфері надання дозвільних послуг, так і на рівні виконання відповідних процедур.

- У рамках цього проекту треба сформувати стандарти покращення не всіх, а усього лише десяти послуг, а потім вже за цим прикладом ви будете готувати стандарти для інших послуг. Ми відредагували строки реалізації проекту, скоротивши його на два місяці, але я переконаний, що це не буде великою проблемою, - зазначив Віталій Лисенко.

Учасники засідання внесли свої пропозиції до проекту та обговорили можливості скорочення терміну, внесення змін до плану робіт, щоб можна було вкластися в нові строки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни