Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Пелих: «Ми стоїмо на демократичних засадах у взаємовідносинах влади та громадськості»

3 лютого 2012 - 14:42

Юрій Пелих: «Ми стоїмо на демократичних засадах у взаємовідносинах влади та громадськості»

У цьому запевнив заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Пелих під час регіональної презентації міжнародного проекту «Партнерство «Відкритий Уряд».

- За останніми дослідженнями правозахисної організації «Freedom House» Україна піднялась на 17 позицій, і це відбулося через прийняття Закону «Про доступ до публічної інформації», а також через бажання держави приєднатися до міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд», яку ми сьогодні обговорюємо. Це є показником того, що ми стоїмо на демократичних засадах у взаємовідносинах влади та громадськості. І участь України у цьому проекті – це, можна сказати, наша державна політика, - зазначив Юрій Пелих.

Участь України у міжнародному проекті «Партнерство «Відкритий Уряд» передбачає, що керівництвом держави разом із громадськістю буде розроблено національний план дій з впровадження ініціативи. Обов’язковою умовою є проведення органами влади широких консультацій із громадськістю з метою її інформування про зобов’язання перед Партнерством та урахування в національному плані пропозицій громадянського суспільства.

- До національного плану дій обов’язково мають увійти конкретні зобов’язання України відносно боротьби з корупцією, має бути розроблений план дій, спрямованих на забезпечення прозорості влади та залучення громадськості до процесу державного управління, а також використання нових технологій для покращення державного управління. Дуже важливо пам’ятати, що Україна має не просто подати гарний план дій, а й виконати його протягом року, - підкреслила регіональний координатор Громадського Партнерства по Запорізькій області Наталія Заболотна.

Готовий національний план дій Україна має надати до 9 квітня, а вже в середині травня буде вирішено, чи увійде наша держава до «Партнерства «Відкритий Уряд». Приймати рішення буде керівний комітет, до якого входять вісім країн світу.

Облдержадміністрація вже розробила свої пропозиції до національного плану дій, але прийнято рішення, що від нашого регіону надійдуть спільні пропозиції від влади та громадськості, тож попереду ще серйозна робота.

- Ми вирішили надати до центральної влади спільну програму з урахуванням пропозицій громадськості, хоча пропозиції від облдержадміністрації  вже готові. Тож нам з вами доведеться добре попрацювати, і якщо хоч один пункт з наших пропозицій увійде до національного плану дій, це буде свідчити про те, що ми працювали недаремно. А щоб влада була ще ближчою до громадськості, хочу представити вам свого нового радника – Наталію Заболотну, яка буде допомагати мені у питаннях зв’язків та співпраці з громадськістю, а також щодо доступу до публічної інформації, - повідомив Юрій Пелих.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни