Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Американці будуть сприяти розвитку співпраці обласної влади з громадськістю

2 лютого 2012 - 14:30

Американці будуть сприяти розвитку співпраці обласної влади з громадськістю

Обласна виконавча влада буде співпрацювати з Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин (США) у рамках програми «Школа для неурядових організацій у Запорізькій області». Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих зустрівся з представниками НДІ та обговорив основні моменти співпраці.

Запорізька область стала сьомим регіоном, де реалізується програма «Школа для неурядових організацій», її головна мета – допомогти громадським організаціям об’єднатися та взаємодіяти з владою.

За словами директора громадських та виборчих програм НДІ Марка Івковича, у рамках програми експерти інституту та лідери успішних українських громадських організацій навчатимуть та передаватимуть досвід ефективного вирішення місцевих проблем активістам, небайдужим до долі свого краю.

- Учасники програми зможуть пройти цикл навчань і консультацій, під час яких отримають необхідні знання та навички для розв’язання проблем місцевих громад і відстоювання інтересів населення. Ми віднайдемо громадські організації у віддалених районах Запорізької області і залучимо їх до процесу побудови громадянського суспільства та вирішення проблем місцевих громад, - зазначив Марко Івкович.

За словами Юрія Пелиха, цілі американців та обласної влади співпадають: активізувати громадськість та залучати її до роботи влади, тож ця програма для облдержадміністрації дуже цікава.

- Зараз ми активно займаємося розвитком громадянського суспільства: минулого року в районах області та містах обласного значення створено громадські ради, до складу яких увійшов 581 активний громадянин. Вони здійснюють контроль за роботою влади,  разом обговорюємо хвилюючі всіх нас питання, радимося, враховуємо їхню думку при прийнятті рішень. Тож для того, щоб вам було простіше обрати учасників для проходження навчання в рамках вашого проекту, ми готові надати інформацію про наші громадські ради, - зазначив Юрій Пелих.

Представники НДІ попросили підтримки обласної влади в реалізації їхньої програми, бо без цього, за словами Марка Івковича, немає сенсу щось робити. Юрій Пелих, у свою чергу, зазначив, що цей проект є дуже цікавим для влади, тож представники НДІ можуть розраховувати на допомогу.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни