Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Незважаючи на негоду, дефіциту продовольчих товарів в області немає

2 лютого 2012 - 10:10

Незважаючи на негоду, дефіциту продовольчих товарів в області немає

В обласній державній адміністрації відбулося перше засідання обласної продовольчої комісії, яку провів заступник голови ОДА Олександр Дудка за участю заступника голови ОДА Петра Гончарука та Запорізького міського голови Олександра Сіна.

Комісія створена за дорученням голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка.

Основні завдання, які очільник регіону поставив перед членами комісії, – забезпечення продовольчої безпеки регіону, проведення аналізу попиту сільськогосподарської продукції, здійснення моніторингу цін на ринку продовольчих товарів та забезпечення стабільності цін на продукти першої необхідності.

- Вся наша робота має бути спрямована на досягнення єдиної мети – збалансування інтересів споживачів та виробників сільськогосподарської продукції, які працюють у нашому регіоні, - конкретизував завдання  заступник голови ОДА Олександр Дудка.

Враховуючи складні погодні умови, на перше засідання продовольчої комісії запросили представників найбільших торгівельних мереж.

- Через сильні морози за продовольчими товарами запоріжці йдуть до супермаркетів, а не на ринки. Тож дуже важливо, щоб торгівельні мережі були готові до напливу покупців, а їхні вітрини не порожніли, - зазначив Олександр Дудка.

Представники таких супермаркетів  як «АТБ-маркет», «ТД Амстор», «Економ плюс», «Varus», «Метро Кеш енд Кері Україна» поінформували про наявність продуктів харчування у своїх мережах. За їхніми словами торгівельні центри готувалися до підвищення попиту на продукти в негоду. У січневих замовленнях на товари була зроблена спеціальна поправка щодо збільшення у 1,5 раза обсягу продуктів, які надходять з розподільного центру.

- У морози кількість покупців дійсно збільшилась, особливо це відчутно у вихідні. Однак  всі продовольчі товари є в наявності, навіть із запасом. Тож ніякого дефіциту ми не відчуваємо. Щодо цінової політики – вона залишається незмінною. Ніякого подорожчання у зв’язку з погодними умовами не планується, - повідомила начальник закупівель ТОВ «АТБ-маркет» Оксана Манджос.

Представники обласної виконавчої влади попередили, що в облдержадміністрації проводиться щоденний  моніторинг цінової ситуації на ринках та в торгівельних мережах області. У разі необґрунтованого підвищення ціни на товари першої необхідності будуть вжиті заходи відповідного реагування.

Також на засіданні була розглянута ситуація з доставкою продовольчих товарів у райони та міста області. Як повідомив стажист на посаду начальника Головного управління АПК ОДА Олександр Пензев, інформації про дефіцит продовольчих товарів з територій не надходило. Продуктами першої необхідності – хліб, молочні продукти, крупи, овочі – забезпечені всі населені пункти.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни