Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «За інвестиційною привабливістю Запорізька область посідає третє місце в Україні»

1 лютого 2012 - 13:36

Петро Гончарук: «За інвестиційною привабливістю Запорізька область посідає третє місце в Україні»

Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук під час засідання Комітету економічних реформ у Запорізькій області.

- Минулого року в економіку Запорізької області вкладено 977,4 млн.грн. прямих іноземних інвестицій – це дев’яте місце в Україні, або 541,3 доларів на одного мешканця області - шосте місце. За дев’ять місяців минулого року обсяг прямих іноземних інвестицій було збільшено на 28 млн.дол. або на 2,6%. У результаті, наша область посідає третє місце в Україні за інвестиційною привабливістю, - зазначив Петро Гончарук.

За словами заступника голови ОДА, за попередніми даними загальний обсяг інвестицій в основний капітал у 2011 році склав 5,3 млрд.грн.,  це   на 30%  менше рівня 2011 року. За цим показником область посіла 27 місце в Україні, при тому, що за дев’ять місяців 2010 року з приростом 205,1%  мала у рейтингу перше місце. Таке падіння пояснюється високою порівняльною базою 2010 року у зв’язку з реалізацією інвестпроекту ВАТ «Завод напівпровідників». Без урахування інвестицій у цей проект загальний об’єм вкладених інвестицій за 2010 рік склав 4,3 млрд.грн. Таким чином, без урахування інвестицій у ВАТ «Завод напівпровідників» загальний обсяг інвестицій в основний капітал за 2011 рік збільшився на 20%  у порівнянні з 2010 роком.

З метою створення ефективних каналів поширення інформації про інвестиційний потенціал області протягом минулого року проводено роботу з оновлення веб-порталу «Запорізька область – регіон можливостей».

За словами Петра Гончарука, головними інвестиційними проектами на 2012 рік буде модернізація гвинтокрилів МІ-8Т та МІ-2 з покращеними характеристиками на АТ «Мотор Січ», виробництво та впровадження когенераційних установок та теплоенергетичних комплексів АТ «Мотор Січ», участь ДП «ЗМКБ «Прогрес» у реалізації інвестиційного проекту «Модернізація газотранспортної системи України обладнанням, яке заміщає імпорт», а також реалізація проекту виробництва бульдозерів та екскаваторів на підприємстві «Асоль».

- У поточному році ми плануємо продовжити активну роботу щодо приватизації ЗДП «Кремнійполімер» та продажу державних пакетів акцій ще ряду підприємств. Також пріоритетним напрямком для нас залишається реструктуризація ЗДП «Радіоприлад». Крім того, буде продовжена робота зі стабілізації на таких проблемних підприємствах як ПАТ «Запорізький завод феросплавів» та ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат». Ще одне з ключових завдань – розробка Програми розвитку мінерально-сировинної бази та інвентаризації родовищ корисних копалин Запорізької області, - зазначив Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни