Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Створення аграрного кластера – проект, зорієнтований на перспективу

19 січня 2012 - 10:19

Створення аграрного кластера – проект,  зорієнтований на перспективу

У Запорізькому державному центрі науки, інновацій та інформатизації пройшов науково-практичний семінар «Створення аграрного кластера з органічного виробництва твердої ярової пшениці в сівозміні та продуктів її переробки». У заході взяв участь стажист на посаду начальника Головного управління агропромислового розвитку ОДА Олександр Пензев.

Учасниками семінару стали власники та керівники сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, фахівці наукових закладів аграрного сектору економіки.

Як відзначив Олександр Пензев, проведення такого семінару є дуже актуальним для запорізьких аграріїв, оскільки протягом останніх 6-7 років тема використання новітніх технологій при вирощуванні ярової пшениці в області порушувалась не часто. Тож ознайомлення з доробками передових науковців та практиків  на часі.

Серед основних тем семінару такі: вирощування твердої ярової пшениці в природно-кліматичних умовах області; технології органічного вирощування зерна; екологічна безпека системи захисту сільгоспкультур від шкідливих організмів; стандартизація, якість зерна та вимоги ЄС до твердої ярової пшениці І класу; використання органічного препарату «Гринамакс» у процесі вирощування пшениці та інше.

У рамках семінару відбулася презентація  проекту створення аграрного кластера «Зелена зона Запоріжжя», яку провів голова обласної аграрної палати Владислав Сергієнко.

- Створення аграрного кластера – це дійсно цікавий проект, який зорієнтований на перспективу. Для того, щоб він реально запрацював, сьогодні нам необхідно вирішити ряд питань, спрямованих на забезпечення переробки, збуту та реалізації сільськогосподарської продукції. Частину цих проблем буде вирішено при відкритті гуртового ринку «Січовий», - заявив  Олександр Пензев.

Також на семінарі було порушено питання формування делегації від Запорізької області для участі в Міжнародній аграрній виставці «Інтерагро», яка проходитиме в Києві 7 лютого.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни