Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дозвільні центри області продовжують удосконалювати свою роботу

18 січня 2012 - 16:10

Дозвільні центри області продовжують удосконалювати свою роботу

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів чергову обласну селекторну нараду з питань організації роботи дозвільних центрів, на якій розглянуто основні проблеми в роботі структур, які неможливо вирішити на районному рівні.

- Хочу, щоб ви розуміли: у січні у вас ще є можливість ставити нам питання та вимагати допомоги щодо їх вирішення. З лютого ставити питання почнемо ми. Тож я наполягаю, щоб ви чесно розповідали про всі існуючі проблеми, щоб ми могли оперативно їх розв’язувати. Бо вже завтра це буде зробити набагато складніше, - наголосив Петро Гончарук.

У цілому ситуація в дозвільних центрах області покращується, низку проблем протягом останнього тижня було ліквідовано. Тим не менше, у районах виникають проблеми з Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю, залишаються питання з відведенням земельних ділянок.

Зараз більшість дозвільних центрів області не відчувають великого напливу суб’єктів підприємницької діяльності, але у Запоріжжі ситуація протилежна: очікується, що клієнтів центру в 2012 році буде у 2-2,5 раза більше, ніж прогнозувалося. Через це в обласному центрі подумують про розширення штату державних адміністраторів.

Також під час наради порушувалося питання щодо проведення освітніх заходів для державних адміністраторів. Зокрема, на лютий заплановано триденний семінар, на якому співробітників дозвільних центрів будуть консультувати з усіх питань.

Наприкінці наради її учасникам нагадали, що 26 листопада минулого року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з удосконалення дозвільної системи у сфері господарчої діяльності», який передбачає адміністративну відповідальність за невиконання розпоряджень посадових осіб уповноваженого дозвільного органу відносно видачі документів дозвільного характеру.

У випадку виникнення таких порушень винні будуть нести відповідальність у вигляді штрафу від 340 до 850 грн. Повідомлення та протоколи про ці правопорушення можуть складати представники місцевих рад міст обласного та республіканського значення АР Крим, а також районні державні адміністратори.

Крім того, закон передбачає державний контроль за дотриманням законодавства при видачі дозвільних документів у вигляді проведення в дозвільних центрах планових та позапланових перевірок. При цьому причиною для позапланової перевірки у тому числі може бути  заява суб’єкта підприємницької діяльності про порушення дозвільним центром видачі дозвільної документації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни