Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко визначився з радниками з питань розвитку підприємництва

16 січня 2012 - 14:58

Олександр Пеклушенко визначився з радниками з питань розвитку підприємництва

Питання щодо створення умов для розвитку малого та середнього бізнесу в регіоні розглянули учасники оперативної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Про напрацювання в цій сфері та пріоритетні напрямки подальшої роботи поінформувала начальник управління регуляторної політики та підприємництва ОДА Світлана Кругляк.

Так, за словами посадовця, в області нараховується понад 130 тисяч суб’єктів малого підприємництва, що складає майже третину від всього працюючого населення. Надходження до бюджетів усіх рівнів від діяльності бізнесу торік склали 320 млн. грн.

Для створення ефективної нормативно-правової бази у 2011 році  було переглянуто 1400 регуляторних актів, з них 600 відмінено.

Наразі в області працюють 25 дозвільних центрів, у кожному з яких встановлено програмне забезпечення та ведення Реєстру документів дозвільного характеру. До кінця 2012 року в усіх центрах буде впроваджено електронний документообіг з дозвільними органами.

Як підкреслила Світлана Кругляк, в області виконується вимога щодо видачі документів дозвільного характеру через адміністратора. Однак існують певні проблеми, пов’язані з відсутністю на місцях територіальних підрозділів карантинної, хлібної інспекцій, управління охорони навколишнього природного середовища. Крім того, багато скарг від  підприємців надходить на адресу Державної  інспекції архітектурно-будівельного контролю.

- Я стомився вислуховувати нарікання на роботу цієї інспекції. Така ситуація вимагає  прийняття кадрових рішень, -заявив  Олександр Пеклушенко і доручив своєму першому заступнику найближчим часом провести нараду з керівником цієї структури та зробити висновки відносно якості його роботи.

Також голова обласної державної адміністрації відзначив, що найбільшою проблемою підприємців вважає велику кількість перевірок: «Я не проти перевірок взагалі, я проти того, щоб викручувати бізнесу руки. Прошу всім контролюючим органам врахувати це у подальшій роботі».

Також керівник обласної виконавчої влади повідомив, що визначився із своїми радниками з питань розвитку підприємництва. Ними стали Ірина Лєх та Микола Погрібняк.

- Прошу управлінню регуляторної політики та підприємництва налагодити тісну взаємодію з цими людьми. Маємо об’єднати наші зусилля для того, щоб створити комфортні умови для роботи бізнесу, - резюмував керівник області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни