Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Нам не потрібні «кіоски» з видачі дипломів»

12 січня 2012 - 12:39

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з ректорами вищих навчальних закладів Запорізької області

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з ректорами вищих навчальних закладів Запорізької області. Разом з головою обласної ради Павлом Матвієнком, заступником голови облдержадміністрації Миколою Ярмощуком, начальником управління освіти Олександром Вєрозубовим вони обговорили нагальні проблеми галузі, питання фінансування та реформування системи освіти.

Учасники зустрічі торкнулися теми щодо необхідності  прийняття закону про вищу освіту, котрий, у свою чергу, ще потребує фахового обговорення. Так, за словами ректора ЗНТУ Сергія Бєлікова, за останні роки було знищено систему довузівської підготовки, яка мала свої позитивні сторони для майбутніх студентів, суттєво знизилась популярність технічних спеціальностей, невирішені питання  працевлаштування випускників з дипломом бакалавра тощо.

Олександр  Пеклушенко запевнив присутніх у своїй підтримці в питаннях розвитку державних ВУЗів та системи вищої освіти в регіоні загалом. Більше того, в ході зустрічі голова облдержадміністрації зателефонував  авторові одного із законопроектів про вищу освіту, народному депутату, представникові Президента України у Верховній Раді Юрію Мірошниченку і домовився про те, що до проекту закону будуть внесені пропозиції від керівників запорізьких ВУЗів.

-  Як людина державна, насамперед, буду всіляко підтримувати державну систему вищої освіти, - заявив голова облдержадміністрації. – На мою думку, слід проаналізувати якість надання освіти у приватних закладах та численних філіалах різних університетів, які працюють в регіоні. Нам не потрібні «кіоски» з видачі дипломів. Наша мета – якісна освіта, яка надасть можливість нашій молоді реалізувати себе в професії, знайти достойну роботу і забезпечити високопрофесійними кадрами Запорізький регіон.

У ході зустрічі  її учасники також торкнулися теми патріотичного виховання молоді, організації цікавого дозвілля для студентів тощо. А також домовилися зробити подібне спілкування традиційним.

 

Довідково: в Запорізькій області працюють 26 вищих навчальних закладів, у яких навчаються 94 тисячі студентів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни