Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада робить висновки з трагедії в селі Лиманське

10 січня 2012 - 12:59

Влада робить висновки з трагедії в селі Лиманське

Сьогодні на апаратній нараді, що відбулась в облдержадміністрації,  ще раз детально розглянуто трагічну ситуацію, що сталася в передноворічні дні в с. Лиманське Якимівського району.

30 грудня під час проведення новорічного свята в с. Лиманське внаслідок вибуху салютної установки постраждало троє дітей. Найбільших ушкоджень дістала Віолета Завадська, яка і  зараз проходить лікування в обласній дитячій лікарні.

Наразі в причинах трагічного випадку розбираються правоохоронні органи. За фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

За даними УМВС у Запорізькій області цього року в ході передноворічних перевірок було встановлено 38 фактів незаконного продажу піротехнічних засобів на території регіону. Правоохоронці вилучили більше 13 тисяч одиниць подібної вибухонебезпечної продукції.

- Інформацію по кожному з цих фактів потрібно проаналізувати та зробити все можливе, щоб мінімізувати подібні випадки в майбутньому, – поставив задачу перед правоохоронцями та підлеглими голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. – Головним уроком з трагедії в с. Лиманське повинно стати те, що жодна держструктура на території області   не повинна проводити заходи з використанням піротехнічних засобів самостійно, не укладаючи договорів з професіоналами, що мають дозволи на їх використання. Також про проведення свят повинні  бути  поінформовані відповідальні держслужбовці,  – підкреслив голова облдержадміністрації.

В організованих владою святкуваннях з використанням піротехнічних засобів обов’язковою має бути  участь представників міліції. Про це повідомив  під час наради  представник УМВС у Запорізькій області Анатолій Ткаченко.

- Крапку в справі з вибухом в с. Лиманське поставить суд. Винуватці   обов’язково  повинні відповісти за наслідки трагедії,  – наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління в справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни