Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пріоритети реконструкції та обладнання обласної дитячої лікарні визначено

5 січня 2012 - 16:48

Пріоритети реконструкції та обладнання обласної дитячої лікарні визначено

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів виїзну робочу нараду в Запорізькій обласній клінічній лікарні. Зібрати максимум інформації, визначити основні проблемні питання та  шляхи їх вирішення – головна мета цієї робочої поїздки.

У супроводі керівництва закладу  та профільних фахівців в органах обласної та міської влади Олександр Пеклушенко відвідав усі відділення лікарні, поспілкувався з персоналом, маленькими пацієнтами та їхніми родичами. Очільник області цікавився проблемами, з якими стикаються і пацієнти, і працівники установи, з’ясовував  вартість харчування в лікарні, забезпеченість відділень медичним обладнанням, умови,  в яких працюють лікарі і перебувають діти.

Також Олександр Пеклушенко відвідав та особисто перевірив якість робіт в реконструйованому корпусі дитячої лікарні по проспекту Леніна. Зараз реконструкція цього корпусу добігає кінця. Палати та операційні оснащуються апаратурою та меблями. У відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених голові облдержадміністрації було представлено сучасне медичне обладнання, що вже очікує монтажу. Це кювези, апарати штучного дихання, монітори слідкування за станом життєво важливих функцій новонароджених.

Олександр Пеклушенко подякував усім, хто причетний до роботи та реконструкції обласної дитячої лікарні.

- Ми сьогодні визначились по кожному відділенню лікарні щодо найбільш необхідного медичного  обладнання і вибудуємо пріоритети.  Перші 3-4 позиції - найбільш коштовні - постараємося закрити у найближчий рік-два. А далі будемо продовжувати роботу, залучаючи кошти бюджету та благодійників. Адже потужна обласна лікарня - це здоров'я кожного, тому і багатство всіх, - підкреслив голова облдержадміністрації.

За словами Олександра Пеклушенка на реконструкцію лікарні в останні роки було витрачено майже 37 мільйонів гривень, а в наступні  три роки  задача влади - вкласти таку ж суму, аби вивести Запорізьку обласну дитячу лікарню на гідний рівень.

Окрему подяку голова облдержадміністрації адресував лікарям, що допомогли Віолеті Завадській, яка постраждала від вибуху піротехнічного виробу під час новорічного святкування у с. Лиманне Якимівського району. Олександр Пеклушенко відвідав Віолету та побажав їй якнайшвидше одужати.

 

Управління в справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни