Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація в соціальній сфері в 2011 році залишалася стабільною

27 грудня 2011 - 16:35

Ситуація в соціальній сфері в 2011 році залишалася стабільною

За розвиток соціальної сфери регіону відповідальність покладена на заступника голови облдержадміністрації Миколу Ярмощука. Тож під час підсумкової прес-конференції посадовець поінформував журналістів про хід погашення заборгованості із заробітної плати, порядок у сфері соціальних виплат, оптимізацію медичної галузі, а також про розвиток освіти, культури та туризму.

Як зазначив заступник голови ОДА Микола Ярмощук, протягом року зусилля обласної влади насамперед були спрямовані на подолання такого негативного явища як заборгованість із заробітної плати. Слід відзначити результативність роботи обласної влади у цьому напрямку. За оперативними даними, протягом року борги запорізьких підприємств скоротились на 8,3 млн. грн. (відповідно до початку 2011 року). В області відсутні борги із соціальних виплат – заробітні плати працівникам бюджетної сфери, пенсії, стипендії виплачуються вчасно та в повному обсязі.

Рівень середньої заробітної плати складає 2577 грн., і це один з кращих показників в Україні. Протягом року суттєво покращилась ситуація на ринку праці - скоротилася  кількість безробітних та підвищився рівень зайнятості населення.

- Охарактеризувати ситуацію в соціальній сфері в 2011 році можна одним словом – «стабільність». Нам вдалося не тільки втримати ситуацію на гідному рівні, але й досягти суттєвого покращення показників, - підкреслив Микола Ярмощук.

Щодо оптимізації медичної галузі представник обласної виконавчої влади відзначив, що Запорізька області рухається «в ногу» з тими регіонами, які реалізують  пілотні проекти реформування медицини - Дніпропетровська, Донецька, Вінницька області.

- Проводячи цю роботу, ми намагаємось вивести запорізьку медицину на більш якісний рівень, робити її більш доступною та ефективною не тільки для міських, але й для сільських жителів, - пояснив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Також очільник регіону відзначив, що в подальшому особлива увага обласної влади буде приділена обласній дитячій лікарні та покращенню роботи відділень швидкої допомоги.

Щодо освітньої системи області у поточному році навчальні заклади регіону підтвердили високий рівень своєї роботи. За рівнем успішності школярів на всеукраїнських олімпіадах Запорізький край посідає гідне сьоме місце серед всіх територій країни. Крім того, Запорізький національний університет увійшов у двадцятку кращих вищих навчальних закладів України.

Також Микола Ярмощук зазначив, що в наступному році в області буде продовжена робота, спрямована на покращення туристичного та культурного іміджу Запорізького краю.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни