Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Програму соціально-економічного розвитку області виконано майже на 100 %

27 грудня 2011 - 14:50

Програму соціально-економічного розвитку області виконано майже на 100 %

Під час підсумкової прес-конференції перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко поінформував представників ЗМІ, що завдання програми соціально-економічного розвитку регіону за 2011 рік  виконано майже на 100 відсотків.

 На рівні прогнозу забезпечено приріст обсягу промислового виробництва, здебільшого за рахунок підприємств металургії та машинобудування. Майже на 20 % збільшено експортні поставки товарів, добрі результати отримано в аграрному секторі.

Закономірно, що економічне зростання сприяло збільшенню обсягів надходжень до бюджетів усіх рівнів. За підсумками року, що минає,  очікується виконання всіх місцевих бюджетів області за винятком Токмака. Віктор Ємельяненко також звернув увагу на той факт, що у листопаді-грудні обласній владі вдалося подолати можливий негатив у частині виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери та оплати за  спожиті енергоресурси. Завдяки додатковій дотації з бюджету в розмірі понад 38 млн. грн. вдалося уникнути заборгованості також з виплати допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, компенсації витрат на  пільгові перевезення.

Утім, як зазначив перший заступник голови ОДА, складною залишилася ситуація на підприємствах електрометалургійного комплексу. Завод феросплавів,  титано-магієвий комбінат, ДП «Радіоприлад»,  ДП «Іскра» потребують втручання з боку обласної та центральної влади. Тож вирішення проблем галузі стануть першочерговими для обласної виконавчої влади в наступному році. Крім того, основні сили обласна влада сконцентрує на створенні робочих місць та підвищенні реальних доходів громадян.

 Довідково: За результатами 2011 року приріст обсягу промислового виробництва складе 7,5 %, у машинобудуванні – 13,5%, металургії – 11,5%, електроенергетиці і харчовій промисловості - по 1%. Обсяг інвестицій в основний капітал за рахунок усіх джерел складе понад 5 млрд. грн.. До загального фонду державного бюджету протягом січня-листопада 2011 року мобілізовано податків та зборів  на 36% більше, ніж за аналогічний період минулого року. План надходжень виконано на 115%.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни