Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Народні депутати від Запорізької області згуртовано попрацювали в інтересах регіону»

23 грудня 2011 - 16:24

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко висловив подяку всім народним депутатам України від Запорізької області за відстоювання інтересів регіону під час формування та ухвалення Державного бюджету України на 2012 рік.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко висловив подяку всім народним депутатам України від Запорізької області за відстоювання інтересів регіону під час формування та ухвалення Державного бюджету України на 2012 рік.

Глава області переконаний, що народні обранці продемонстрували виняткову відповідальність та зайняли принципову позицію щодо необхідності збільшення видатків для розвитку та вирішення ряду нагальних проблем Запорізького краю.

Згідно з головним фінансовим кошторисом країни для Запорізької області передбачено 1 мільярд 945 млн. грн. субвенцій, що на 17% більше ніж у 2011 році. Зокрема, на 20% збільшено обсяг субвенцій на забезпечення пільг по проїзду, зв’язку та інших. Субвенція на соціально-економічний розвиток територій становить 156 млн. грн., у порівнянні з поточним роком її збільшено на 64%. 76 мільйонів гривень у вигляді субвенцію має надійти на будівництво та ремонт комунальних доріг. Її обсяги зросли на 43% у порівнянні з поточним роком.

Крім того 204 млн. грн. цільових субвенцій спрямують на охорону здоров’я. З них  105 млн. грн. - на придбання медичного транспорту та обладнання.

Також за рахунок державних програм для області передбачено 14 млн. грн. на придбання  шкільних автобусів і 9 млн. грн. - на шкільні підручники.

У Держбюджеті на 2012 рік також передбачено кошти на будівництво мостових переходів через Дніпро у Запоріжжі. Крім того, на законодавчому рівні забезпечено гарантоване фінансування реконструкції запорізького палацу спорту «Юність» та виділення коштів на придбання медичного обладнання.

На думку Олександра Пеклушенка, народні депутати України від Запорізької області зробили гідний та гарний подарунок усім жителям Запорізького краю напередодні новорічних свят.

 

Довідково: У Верховній Раді України 6-го скликання Запорізьку область представляють такі народні депутати: Олексій Бабурін, Валерій Баранов, В’ячеслав Богуслаєв, Таріел Васадзе, Валерій Гацько, Олександр Козуб, Валерій Крайній, Артем Пшонка, Сергій Соболєв, Анатолій Степаненко, Ярослав Сухий, Вадим Трофименко, Зоя Шишкіна, Володимир Ярощук.      

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни