Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стратегія регіонального розвитку буде відкоригована відповідно до умов сьогодення

19 грудня 2011 - 12:03

Стратегія регіонального розвитку буде відкоригована відповідно до умов сьогодення

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів засідання Комітету економічних реформ у Запорізькій області. Захід відбувся за участю заступників голови ОДА Миколи Ярмощука та Олександра Дудки.

Як підкреслив, відкриваючи засідання Петро Гончарук, згідно політики Президента України та Уряду 2012 рік має стати періодом проведення регіональних реформ. Враховуючи те, що реформи перш за все мають працювати на регіональному рівні, основне завдання для обласної влади – розробити власний план конкретних заходів з впровадження реформ на місцевому рівні. Оптимальний варіант – проводити цю роботу на  базі  Стратегії регіонального розвитку. При цьому ця Стратегія має враховувати завдання Програми економічних реформ та відповідати реаліям сьогодення. Для досягнення такої мети Стратегія регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року має бути відкоригована. Робочі підгрупи Комітету економічних реформ вже підготували пропозиції, з якими присутніх ознайомила начальник Головного управління економіки ОДА Елла Слепян.

Так, до  пріоритетного напрямку «Запорізький край – приваблива для інвестицій територія з високорозвиненими індустріальним та аграрним комплексами» запропоновано внести ряд заходів. Зокрема, виконання Програми модернізації комунальної теплоенергетики Запорізької області на 2011-2015 роки; створення Запорізької обласної водної компанії; створення системи управління житловим фондом; реалізація Стратегії залучення інвестицій в економіку регіону; створення промислових зон; реалізація Концепції розвитку промислового комплексу області; реалізація Програми забезпечення продовольчої безпеки Запорізької області на 2011-2015 роки та інше.

Також до цього пріоритету необхідно внести дві операційні цілі: соціальний розвиток села та відродження будівельної галузі регіону.

Ще один пріоритетний напрямок Стратегії «Запорізький край – історико-культурний та курортно-туристичний центр національного та міжнародного значення» буде доповнений заходами, які забезпечать аналіз природно-ресурсного потенціалу та матеріально-технічного забезпечення  оздоровчої інфраструктури приморських територій.

Крім того, серед запропонованих нововведень – доповнення Стратегії розвитку області заходами з реалізації Національних проектів «Доступне житло», «Нове життя», «Відкритий світ».

Усі ці пропозиції знайшли підтримку членів Комітету економічних реформ,  а після узагальнення будуть винесені на розгляд найближчої сесії обласної ради для затвердження.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни