Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області знижено показники аварійності на автошляхах

16 грудня 2011 - 14:23

В області знижено показники аварійності на автошляхах

За 11 місяців поточного року в Запорізькій області кількість ДТП зменшилась на 12% - з 7060 за даними минулого року  до 6213. При цьому, кількість аварій з постраждалими зменшилась на 11,7% або на 148 випадків у порівнянні з минулим роком. Тим не менш, обласна влада продовжує активну роботу в цьому напрямку.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук під час засідання колегії облдержадміністрації.

Петро Гончарук відзначив, що незважаючи на покращення ситуації в області, у деяких районах та містах ситуація  погіршилася. Так, аварійність на автодорогах найбільш помітно зросла в Розівському (100%), Приморському (60,8%), Чернігівському (29,6%) та Веселівському (26,3%) районах. Кількість ДТП зросла у порівнянні з минулим роком у Пологівському районі (233,3%), Заводському районі Запоріжжя (200%), Веселівському (100%) та у Гуляйпільському (100%) районах.

- У Запорізькій області налічується 43 ділянки з найбільшою концентрацією ДТП, і я раджу начальнику обласного ДАІ Віталію Горьковому особисто відвідати ці місця та зробити відповідні висновки, - сказав Петро Гончарук.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зазначив, що не зовсім задоволений роботою Віталія Горькового.

- На посаді начальника управління ДАІ в Запорізькій області ви перебуваєте з квітня цього року. І за цей час ви відвідали тільки Бердянськ та Якимівський район, а цього дуже мало. Сподіваюся, що наступного року ситуація зміниться, - наголосив Олександр Пеклушенко.

У ході обговорення питання аварійності на автошляхах Петро Гончарук також відзначив, що в області залишається проблема з перевізниками, які виїжджають на маршрут у нетверезому стані, тож треба переходити до радикальних дій.

- Цього року співробітниками служби ДАІ виявлено більше шести тисяч порушень ПДР, скоєних водіями автобусів. За керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння було затримано 53 водіїв, 17 з них - на території міста Запоріжжя. Ми маємо серйозно карати не тільки самих водіїв, а цілі підприємства, в яких вони працюють: треба розривати угоди з такими перевізниками. Наприклад, облдержадміністрація у поточному році розірвала договори з вісьмома такими перевізниками, і я наполягаю, щоб всі райони області робили те ж саме - зазначив Петро Гончарук.

Також заступник голови ОДА повідомив, що зараз розглядається питання про введення автоматизованої системи диспетчерського управління на автотранспорті загального користування з метою забезпечення безпеки пасажирів на дорозі та підвищення якості перевезень. Це дозволить оперативно визначати місця ДТП, оперативно надавати медичну допомогу та евакуювати постраждалих.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни