Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

24 грудня відбудеться останній продовольчий ярмарок 2011 року

13 грудня 2011 - 10:38

24 грудня відбудеться останній продовольчий ярмарок  2011 року

Традиційні продовольчі ярмарки проходять у Запорізькій області кожної суботи, але остання субота року припадає на 31 грудня. Саме тому передноворічний ярмарок відбудеться 24 грудня.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Анатолій Колесніков.

Посадовець не виключає, що невеличкий ярмарок відбудеться і 31 грудня: селяни вже й без запрошення влади можуть приїхати продавати свої товари, а люди за звичкою - прийти за продуктами. Хоча проблеми можуть виникнути у тих підприємців, які продають м’ясо та м’ясні вироби.

- 31 грудня продавці м’яса та м’ясних виробів не зможуть отримати дозвіл ветеринарної служби безпосередньо на площі біля цирку, бо офіційно ярмарку не буди. Єдиний вихід – отримувати його ще вдома або на постійно діючих ринках. Усі, хто торгує іншими продуктами, зможуть успішно працювати і 31 грудня, - повідомив Анатолій Колесніков.

Також він зазначив, що ярмарки активно розвиваються,  в останній час кількість учасників як з боку продавців, так і з боку покупців досягає рекордних відміток.

- Популярність продовольчих ярмарків зростає: коли ми тільки починали їх організовувати, до обласного центру приїжджали 30-40 продавців, зараз ця цифра збільшилась до 80-ти. Там дійсно нижчі ціни, ніж на базарах та у супермаркетах, і конкурувати може тільки гуртовий ринок. Наприклад, минулої суботи до Запоріжжя приїжджали навіть селяни-продавці з Херсонської області, тож вибір у запоріжців дуже великий, - зазначив Анатолій Колесніков.

На ярмарках, що проходили 10 грудня у Запоріжжі, Мелітополі, Токмаку, Бердянську та Енергодарі, було реалізовано сільськогосподарської продукції та інших продуктів харчування на загальну суму 532,5 тисячі гривень. Найбільшим попитом традиційно користувалися м’ясо та м’ясні вироби (реалізовано 6,64 тонни на суму 225,7 тисячі гривень), овочі (21,4 тонни на 48,1 тисячі гривень) та фрукти (15,9 тонни на 115,2 тисячі гривень).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни