Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Координаційна рада з питань протидії соціальним хворобам розкритикувала роботу колег з районів

7 грудня 2011 - 15:56

Координаційна рада з питань протидії соціальним хворобам розкритикувала роботу колег з районів

В облдержадміністрації відбулося засідання координаційної ради з питань протидії соціальним хворобам, яке очолив  заступник голови облдержадміністрації, голова координаційної ради  Микола Ярмощук.

Розглядалися наступні питання: підсумки роботи координаційних рад при Енергодарській міській раді та при Чернігівській райдержадміністрації за 2008-2011 роки, а також звіт про роботу відділу охорони здоров’я Мелітопольської міської ради з протидії туберкульозу та інші.

Найгірше координаційна рада оцінила роботу колег з Енергодарської міської ради: судячи з високого рівня захворюваності жителів міста на соціальні хвороби, там не проводиться належна робота з профілактики та протидії захворювань. Наприклад, в Енергодарі зберігається тенденція до зростання захворюваності та ВІЛ-інфекцію. При цьому координаційна рада навіть не розробила спеціальну програму протидії ВІЛ/СНІДу, хоча це було однією з вимог координаційної ради при ОДА. Крім того, захворюваність на туберкульоз за останні 10 місяців зросла у півтора раза, але на боротьбу з цією хворобою виділяється грошей у кілька разів менше, ніж потрібно.

Начальник відділу охорони здоров’я Енергодарської міської ради Володимир Кисіль намагався пояснити існуючі проблеми тим, що у місті катастрофічно не вистачає спеціалістів, а також є проблеми з фінансуванням оздоровчих та профілактичних програм: у міському бюджеті просто немає на це коштів. Але членів обласної  координаційної ради ці пояснення не задовольнили. Тож абсолютною більшістю голосів вирішено визнати роботу Енергодарської координаційної ради незадовільною.

- Я вважаю, що мер Енергодара Ігор Наумичев повинен обов’язково прибути на наступне засідання координаційної ради при облдержадміністрації та відзвітувати, що зроблено для розв’язання  озвучених сьогодні проблем, - зазначив Микола Ярмощук.

Робота координаційної ради при Чернігівській райдержадміністрації визнана задовільною, хоча також відмічено низку проблемних моментів. Один з головних недоліків – недостатня робота щодо виявлення хворих на захворювання, які передаються статевим шляхом.

Також була розкритикована робота відділу охорони здоров’я Мелітопольської міської ради, де за 10 місяців цього року, у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року, захворюваність на туберкульоз зросла на 4,8 відсотка. Крім того, у Мелітополі було зареєстровано 4 випадки захворювання дітей на позалегеневі форми туберкульозу, 2 випадки захворювання на туберкульоз легень серед підлітків, один з них – з деструкцією та бактеріовиділенням.

За підсумками засідання координаційної ради при ОДА вироблено рекомендації з профілактики та протидії соціальним хворобам.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024