Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Високовартісне медичне обладнання працює на користь запоріжців

25 листопада 2011 - 09:04

Високовартісне медичне обладнання працює на користь запоріжців

В обласній державній адміністрації відбулася селекторна нарада з головними лікарями центральних районних лікарень, яку провела заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Раїса Шевченко.

Насамперед йшлося про використання виробів медичного призначення та обладнання, санітарного автотранспорту, що надходить до регіонів централізовано по лінії Міністерства охорони здоров’я України.

Раїса Шевченко наголосила: головні лікарі на місцях мають стежити за тим, щоб сучасна техніка не простоювала та використовувалась за призначенням.

За інформацією заступника начальника технічного відділу управління охорони здоров’я ОДА Лідії Хорсун, у 2011 році за рахунок централізованих поставок МОЗ України до лікувальних установ області надійшло 83 одиниці високовартісного медичного обладнання вартістю 972,622 тис. грн. Необхідна для роботи медиків техніка надходила і у 2010 році (загальна вартість - 20 млн. грн.). Це – реанімаційно-хірургічні монітори, реанімаційні комплекси, відсмоктувачі, апарати штучної вентиляції легенів, апарати ультразвукової діагностики, електрокардіографи, глюкометри, інкубатори для новонароджених.

- Практично все обладнання, яке було виділено протягом 2010-2011 років, введено в експлуатацію та використовується за призначенням, - повідомила Л. Хорсун. Разом з тим, посадовець зазначила, що у подальшому медичні заклади, перш ніж подавати заявки на отримання обладнання, повинні підготувати не тільки приміщення, а й кваліфікований персонал для ефективного використання отриманого устаткування. Адже є ряд прикладів, де така ситуація мала місце. Приміром, торік комунальна установа «Великобілозерська ЦРЛ» отримала ультразвукову діагностичну систему, яка до липня 2011 року не працювала через відсутність фахівця. Крім того, не на повну потужність використовуються 30 наркозних апаратів «Leon», які надійшли до медичних закладів області торік у рамках українсько-австрійського проекту.

- Прошу особливу увагу приділити питанню цільового використання бюджетних коштів. Це стосується як придбаного обладнання, так і ліків. Якщо ви щось не використовуєте, маєте залишки медпрепаратів, зверніться до обласного управління. Обладнання та ліки мають працювати на користь людей, а не зберігатися у складських приміщеннях, - резюмувала заступник начальника управління охорони здоров’я  Раїса Шевченко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області