Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада викликає боржників із заробітної плати «на килим»

24 листопада 2011 - 10:24

Обласна влада викликає боржників із заробітної плати «на килим»

В обласній державній адміністрації відбулося засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій та стипендій, яке  пройшло під головуванням  заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Ярмощука та стажиста на посаду першого заступника голови ОДА Віктора Ємельяненка. На порядку денному – стан розрахунків підприємств області з обов’язкових платежів перед Пенсійним фондом та погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах-банкрутах.

Левову частку боргів Запорізької області із заробітної плати накопичили підприємства, що перебувають у стадії банкрутства. Злісних боржників обласна влада запросила на засідання комісії з вимогою дати чітку відповідь:  у якому обсязі підприємства погасять борги до кінця поточного року.

Загалом по області, за даними органів статистики, сума заборгованості із заробітної плати у жовтні поточного року  зросла на 16,2 % або на 7,2 млн. гривень. Борг підприємств, що знаходяться в процедурі відновлення платоспроможності або визнання банкрутом, становить 31,5 млн. грн. Економічно неактивні підприємства мають 3,9 млн. грн. Протягом місяця підприємства цієї категорії наростили  0,1 млн. грн.

-  Якщо темпи погашення заборгованості не зміняться, у запланований термін область борги не погасить, то таку ситуацію важко назвати задовільною, - зазначив заступник голови ОДА Микола Ярмощук. – Очевидно, що процедури з покращення платоспроможності проводяться не в повному обсязі, тож заходи контролю з боку обласної влади будуть тільки посилюватися. 

У свою чергу, керівники підприємств-боржників, які були присутні на засіданні комісії, запевнили, що в разі відхилення від графіка погашення боргів  принаймні не збільшуватимуть їх до кінця поточного року. В першому ж кварталі наступного року обіцяють повністю закрити борги по заробітній платі перед своїми працівниками.

Щодо керівників тих підприємств, які проігнорували запрошення на засідання комісії, буде направлено звернення до прокуратури.

Нагадаємо, найбільшими боржниками в області  залишаються підприємства державного сектору, а саме -  ЗДП «Радіоприлад», ЗДП «Кремнійполімер», Бердянський державний завод скловолокна, ВАТ «Вуглецевий композит».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області