Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Микола Ярмощук: «Тільки почуття патріотизму дає можливість діяти в інтересах України»

23 листопада 2011 - 14:05

В облдержадміністрації відбулося урочисте відкриття V Міжнародної науково-практичної конференції з питань патріотичного виховання молоді за темою «Соціальне програмування патріотичного виховання молоді». Поділитися своїм досвідом з українцями приїхали спеціалісти з Росії, Болгарії, США та Німеччини.

Конференція зібрала керівництво області, представників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Ради національної безпеки та оборони України, а також численних представників молодіжних патріотичних організацій.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук привітав учасників з відкриттям конференції, а також пояснив, чому, на його погляд, дуже важливо саме зараз піднімати патріотичні настрої молоді.

- Перед початком конференції журналісти спитали мене, чи можна бути патріотом країни, яка знаходиться у складному економічному становищі. І я відповів, що не просто можна, а треба бути патріотом. Згадайте, як жили та зростали наші батьки, діди. Невже зараз ми живемо гірше? Звісно, хочеться жити краще, але тільки почуття патріотизму, гордості за своє село, місто та Україну дає можливість використовувати свої сили, знання та досвід на благо нашої держави. Нам дуже приємно, що саме в Запоріжжі презентують проект концепції загальнодержавної цільової соціальної програми патріотичного виховання населення на 2013 – 2017 роки. Керівництво області завжди підтримувало та буде підтримувати активну, патріотично налаштовану молодь. Від імені голови облдержадміністрації щиро вітаю всіх присутніх із відкриттям V Міжнародної науково-практичної конференції з питань патріотичного виховання молоді, - зазначив Микола Ярмощук.

У ході проведення конференції запланована робота шести секцій, які висвітлюють різні аспекти патріотичного виховання. Учасники конференції дискутуватимуть на такі теми: духовно–культурна основа формування особистості, громадянина-патріота; військово–патріотичне виховання в сучасному суспільстві; виховання громадянина–патріота в сучасній системі освіти України; державне управління та місцеве самоврядування у формуванні патріотичної та громадянської культури регіону; історико–правове виховання в аспекті патріотичного виховання; роль молодіжної політики в реалізації патріотичного виховання.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області