Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На фестивалі «Покрова на Хортиці» народна дипломатія – у пріоритеті

7 жовтня 2011 - 12:45

На фестивалі «Покрова на Хортиці» народна дипломатія – у пріоритеті

За ініціативи Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради та за підтримки Міністерства культури України засновано іміджевий багатокомпонентний культурологічний проект - Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці», який  цього року вдруге проходить у  Запоріжжі. Широкомасштабний захід, який включає чимало спортивних, освітніх, мистецьких проектів,  цього року триватиме з  6 по 16 жовтня.

 На прес-конференції в облдержадміністрації члени оргкомітету  фестивалю «Покрова на Хортиці» розповіли про особливості реалізації проекту. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Ірина Конарєва,  начальник управління з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськістю Яків Пітоня,  президент Всеукраїнської федерації «Спас»   Олександр Притула, режисери-постановники  грандіозного ландшафтного дійства. 

- Фестиваль має на меті об’єднати зусилля всіх небайдужих до відродження острова Хортиця як центру українського козацтва, пропагувати національні культурні традиції та досягнення, відкрити Україну для закордонних гостей та обміну культурним досвідом між країнами, - зазначив заступник голови ОДА Микола Ярмощук. – Тому ми запросили на фестиваль якомога більше учасників з усіх куточків України й  зарубіжжя.  На фестивалі «Покрова на Хортиці» народна дипломатія матиме пріоритет.

За словами начальника управління культури і туризму ОДА Ірини Конарєвої,  нинішній фестиваль значно розширив  свої межі і передбачає кілька десятків заходів, що триватимуть майже два тижні (уважно слідкуйте за інформацією на  сайті ОДА).

Кульмінацією фестивалю стане мистецький проект, який буде продемонстровано на Хортиці  14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці. Ці урочисті заходи ІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» присвячені  також Дню українського козацтва і Дню міста Запоріжжя.

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 11.07.2011 № 267 затверджено оргкомітет, заходи з підготовки та проведення фестивалю, програму культурно-мистецьких та просвітницьких заходів.

У рамках фестивалю буде проведено: молебень з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, козацький вишкіл, виступи професіональних та аматорських творчих колективів України, всеукраїнські змагання «Лава на лаву» на кубок «Хортиці», театралізоване видовище «Всі ми, браття, козацького роду», презентація національно-культурних товариств «Національне подвір’я», майстер-класи з традиційних видів народної творчості; працюватимуть містечко майстрів народного мистецтва «Запорізькі обереги», «Козацька торгова слобода» та «Національне подвір’я».

Управлінням культури і туризму, управлінням з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, Національним заповідником «Хортиця», Всеукраїнською федерацією «Спас», національно-культурними товариствами та українською православною церквою ведеться активна організаційна і  творча робота з підготовки та проведення заходів ІІ Всеукраїнського козацького фестивалю.

До участі у заходах ІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» запрошено Президента України Віктора Януковича, Прем’єр - міністра України Миколу Азарова, Міністра культури України Михайла Кулиняка, голів обласних державних адміністрації України, очікуються численні закордонні гості.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни