Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров вручив будинку сімейного типу сертифікат на 30 тисяч гривень

6 жовтня 2011 - 15:34

Очільник області побував з робочою поїздкою в Енергодарі, де відвідав дитячий будинок сімейного типу, організований  подружжям Романенків. Для покращення умов функціонування  дитячого будинку батьки-вихователі планують придбати мікроавтобус. Сертифікат на частину коштів для придбання автотранспорту членам родини вручив голова обласної державної адміністрації.

У  дитячому будинку сімейного типу Романенків виховуються 7 дітей-сиріт. Вони проживають у п’ятикімнатній квартирі міської багатоповерхівки. У 2008-2009 роках за рахунок місцевого бюджету  в помешканні провели косметичний ремонт. Щороку діти оздоровлюються в оздоровчих таборах. На День усиновлення минулого року Борис Петров вручав сім’ї хлібопічку та тренажер для вихованців. Цього разу, побувавши у них в гостях, очільник області вручив членам родини сертифікат на 30 тисяч гривень. Вихователі планують придбати для потреб своєї великої  родини  автомобіль.

- Держава зацікавлена в тому, аби діти, позбавлені батьківської опіки виховувалися в умовах сім’ї, адже для малечі так важливо виростати в родинному колі, - зазначив голова ОДА. – Зі свого боку хочу подякувати батькам-вихователям за працю та любов, які вони вкладають у виховання дітей. Сподіваюся, що ваш приклад надихне інших батьків,  і в області стане більше подібних закладів і менше дітей без сімейного тепла.  А обласна влада, безумовно, підтримуватиме такі ініціативи, - підкреслив очільник регіону.

Для довідки. Саме Запорізька область стала пілотною для запровадження сімейного виховання сиріт. Найбільше будинків сімейного типу було створено у 2006. На сьогодні  в Запорізькій області налічується 132 прийомні сім’ї, в яких виховується 247 дітей,  а також 12 дитячих будинків сімейного типу, де проживає 81 дитинка. Наразі ще одна сім’я проходить навчання і готується прийняти на виховання кількох дітей, позбавлених батьківської опіки. Одна сім’я в цьому році була створена в Пологівському районі.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни