Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада домовилася з пекарями про стабільні ціни на хліб

4 жовтня 2011 - 13:48

В обласній державній адміністрації підписано Меморандум  з провідними виробниками  хліба і хлібобулочних виробів області про недопущення підняття цін на соціальні сорти хліба. Це вже другий подібний документ, який надає обласній владі  можливість утримувати стабільні  ціни на соціальні сорти хліба в регіоні. Цього року угоду про співпрацю доповнили та вдосконалили.

- На цей раз до Меморандуму увійшов чіткий перелік сортів хліба, на які, за домовленістю сторін, ціна залишиться стабільною, - прокоментував голова облдержадміністрації Борис Петров. - Цей документ має чіткі строки, обов’язки сторін, обсяги продукції та умови її реалізації. Зі свого боку обласна влада вирішує питання про виділення борошна з Аграрного фонду для учасників Меморандуму.

Крім того, керманич області зауважив, що в рамках підтримки місцевих виробників хліба обласна державна адміністрація планує підписання ще одного меморандуму з потужними торговими мережами про виділення додаткових торгових площ на пільгових умовах для реалізації як соціального хліба, так й інших продовольчих товарів від місцевих виробників.

- Зокрема, сьогодні під час підписання Меморандуму керівники хлібопекарських підприємств порушили питання про підтримку місцевих товаровиробників у мережах супермаркетів, які найчастіше мають своїх постачальників з інших областей. Ми вже працюємо над цим. Будемо  домовлятися з мережами супермаркетів з тим, аби вони виділили додаткові площі для наших товаровиробників і виробників соціальних сортів хліба зокрема, - підкреслив голова ОДА.

 

Для довідки: в Запорізькій області 32 підприємства займаються виробництвом хліба та хлібобулочних виробів. 90% хліба виготовляють 5 провідних хлібопекарень, які взяли участь у підписанні Меморандуму. Договір укладено до 1 вересня  2012 року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни